Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Kampanja protiv uporabe vatrenog oružja za vrijeme slavlja

19 Pro 2022
596 times

Obavještavamo vas da Projekt PILLAR koji Razvojni program Ujedinjenih naroda u BiH (UNDP BiH) realizira u suradnji s

Koordinacijskim odborom za kontroli malog oružja i lakog naoružanja u BiH (SALW KO BiH) i policijskim agencijama u BiH, ima za cilj podizanje svijesti građana o opasnostma koje predstavlja korištenje vatrenog oružja i da promoviran odgovorno vlasništvo nad oružjem kroz različit set aktivnosti.

Krajem 2021. Godine je Uprava policije MUP-a ZDK u suradnji sa UNDP-om provela kampanju na području nadležnosti Uprave policije MUP-a ZDK pod nazivom „Pucanj nije muzika, vatreno oružje nije muzički instrument“ – usmjerena kampanja koja adresira slavljeničko korištenje vatrenog oružja tijekom novogodišnjih praznika.

Ove godine, UNDP provodi istu kampanju u razdoblju od 05.12. – 31.12.2022. godine, istovremeno na teritoriji cijele BiH uključujući 10 policijskih agencija iz FBiH, Policije Brčko distrikta i Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske. U vezi navedenog ,kampanja sa fokusiranom temom uporabe vatrenog oružja tijekom novogodišnjih praznika, odnosno tema je adresirana na „slavljeničko pucanje“ će se realizirati na području Uprave policije MUP-a ZDK.

Na području općine Vareš, kampanja će se održati 21.12.2022. godine (srijeda) u trajanju od 11.00 do 13.00 sati na prostoru ulice Čaršija (pijačni prostor). Tom prilikom policijski službenici dijelit će letke građanima koji će sadržavati kratku poruku o opasnostima koje korištenje vatrenog oružja predstavlja u okolnostima osjećaja opuštenosti i slavljeničkog duha. Naglašavamo da se prilikom provođenja kampanje, posebno želi istaći činjenica da slavljeničko korištenje vatrenog oružja predstavlja potencijalnu opasnost za fizičku sigurnost drugih građana, obzirom da zrno metka koje je ispaljeno negdje mora pasti i može nekoga povrijediti.

Ovim se apelira na svijest građana da se suzdrže od korištenja vatrenog oružja tijekom slavlja u dane praznika, te na taj način pokažu odgovorno vlasništvo nad vatrenim oružjem.
Policijska stanica Vareš

Last modified on Ponedjeljak, 19 Prosinac 2022 14:44
Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 2765

Jučer 5133

Ovaj Tjedan 7898

Ovaj Mjesec 167961

Ukupno 13952405

Currently are 89 guests and no members online