Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Najavljujemo susret kraljevskih gradova u Varešu

04 Svi 2023
1143 times

U Varešu će se 21.05.2023. godine na kraljevskom gradu Bobovcu održati susret kraljevskih gradova u sklopu

obilježavanja međunarodnog dana kulturne raznolikosti. Organizator ovog događaja je Općina Vareš u suradnji s OSCE-om i partnerima. Tim povodom u uredu načelnika Zdravka Maroševića u srijedu, 03.05.2023. godine održan je pripremni sastanak na ovu temu.

Nakon sastanka predstavnik OSCE-a Amir Hadžić je rekao: „Danas smo u suradnji s općinom Vareš održali pripremni sastanak za manifestaciju koju smo načelno nazvali „Susret kraljevskih gradova“. Manifestacija će bit upriličena 21.05.2023. godine povodom međunarodnog dana kulture raznolikosti, a obuhvatit će različite sadržaje na kraljevskom gradu Bobovcu gdje ćemo upriličiti različite prezentacije. Pozvat ćemo goste iz međunarodne zajednice kao i načelnike i predsjedavajuće Općinskih vijeća drugih gradova u Bosni i Hercegovini koji baštine srednjovjekovnu istoriju Bosne i Hercegovine. Nadamo se da, u budućnosti, jedna ovakva ideja može dovesti do bolje suradnje kraljevskih gradova i većeg očuvanja kulturno povijesnog nasljeđa.“, naglasio je gospodin  Hadžić.

Svoj osvrt na sastanak dao je načelnik Marošević. „Na tragu prošlogodišnje posjete kraljevskom gradu Jajcu, ova suradnja se nastavlja između ovih gradova. Ove godine proširujemo tu suradnju i organiziramo u općini Vareš, a jedan od lokaliteta je sam grad Bobovac. Pozvano će biti devet kraljevskih gradova koji baštine kulturno povijesno nasljeđe i nekadašnje utvrde na svojim prostorima. U suradnji s OSCE-om i određenim institucijama iz raznih gradova  i razina vlasti pokušavamo podići nivo kulture kako bi baštinili nešto što imamo, a to je promocija kraljevskih gradova. Želimo između sebe razmijeniti iskustva i potrebe, ali jednostavno i da se upoznamo. Prošlogodišnji sastanak u Jajcu je dobro medijski propraćen, nadam se da će ovdje bit daleko bolje. Mi smo u ulozi domaćina i ovo je veoma zahtjevna organizacije koja iziskuje mnogo ljudskih i materijalnih resursa, ali mi smo spremni na to zajedno s Centrom za kulturu, mojim suradnicima i medijskim djelatnicima, te se nadam da će to na kraju dati dobar rezultat. O detaljima ćete svi na vrijeme bit upoznati putem radio Bobovca“, rekao je u svom obraćanju načelnik Zdravko Marošević.

IMG0399-Osce
IMG0398-Osce
IMG0396-Osce

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 848

Jučer 7978

Ovaj Tjedan 35153

Ovaj Mjesec 125562

Ukupno 13910006

Currently are 235 guests and no members online