Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Održana Javna rasprava o izgradnji spomen obilježja svim civilnim žrtvama rata

15 Svi 2023
394 times

U dvorani Općinskog vijeća Vareš danas, 15.05.2023. godine održana je Javna rasprava

za izgradnju spomen obilježja svim civilnim žrtvama rata na području općine Vareš. Na Javnu raspravu su pozvani građani i građanke općine Vareš, članovi Komisije, Savjeti mjesnih zajednica,  gospodarski subjekti, predstavnici vjerskih zajednica, političkih stranaka, udruženja građana, vijećnici i predstavnici medija, međutim, odziv je bio vrlo slab.

Na početku prisutne je pozdravila predsjednica Komisije Sahudina Beganović te ih ukratko upoznala s dosadašnjim radom komisije i svim aktivnostima koje su poduzeli. 

Tijekom rasprave većina prisutnih podržala je stav o izgradnji spomen obilježja svim civilnim žrtvama rata na području općine Vareš, bez ispisanih imena, što je ujedno i stav komisije. Nadalje, prijedlog komisije je da se za buduće spomen obilježje osigura odgovarajuće mjesto, što je već predloženo na lokaciji ispred Osnovne škole Vareš, a da se postojeći spomenik koji se nalazi ispred zgrade Općine ukloni jer je sagrađen mimo svih zakonskih propisa. 

Iskazano je žaljenje jer se na raspravu nisu odazvali članovi udruženja kojih se izgradnja spomen obilježja najviše tiče, potom vijećnici ali i članovi udruženja proisteklih iz rata. 

Za sve koji se nisu odazvali na današnju Javnu raspravu ostavljen je rok do 30.05.2023. godine kako bi pismenim putem mogli dostaviti svoje prijedloge stručnoj službi Općinskog vijeća oko izgradnje spomen obilježja. Po završetku ovog roka, uz prijedloge koji pristignu i zaključke koji su doneseni na današnjoj raspravi raspravljat će Općinsko vijeće na sljedećoj sjednici krajem ovog mjeseca. 

 

IMG0763-JRspomenik
IMG0762-JRspomenik

Last modified on Ponedjeljak, 15 Svi 2023 20:06
Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 3474

Jučer 6946

Ovaj Tjedan 22361

Ovaj Mjesec 182424

Ukupno 13966868

Currently are 95 guests and no members online