Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Objavljen Javni natječaj za dodjelu javnih priznanja Zeničko-dobojskog kantona

06 Srp 2023
633 times

Vlada Zeničko dobojskog kantona, odnosno Odbor za javna priznanja Zeničko-dobojskog kantona objavio je Javni poziv za dodjelu javnih priznanja Zeničko-dobojskog kantona za 2023. godinu

koji je objavljen i otvoren je do 21. srpnja/jula 2023. godine. Povelja Kantona i Plaketa Kantona se dodjeljuju povodom 29. kolovoza/augusta, Dana Zeničko-dobojskog kantona.

Povelja Kantona dodjeljuje se stranim državljanima koji su se istakli naročitim zaslugama u davanju podrške pravednoj borbi za obranu Bosne i Hercegovine od agresije, razvijanju međunarodne suradnje, razvijanju međuljudskih odnosa na načelima solidarnosti, humanosti i toleranciji među ljudima različite nacije, vjere, kulture i dr.

Plaketa Kantona dodjeljuje se kao priznanje fizičkim osobama, gospodarskim društvima, ustanovama, vjerskim zajednicama, udruženjima građana ili drugim pravnim subjektima za doprinos razvoju Kantona u oblasti gospodarstva, znanosti, medicine, sporta, društvenih djelatnosti i umjetnosti.
Pravo predlaganja kandidata za dodjelu javnih priznanja imaju građani, jedinice lokalne samouprave, poduzeća, ustanove, političke organizacije, udruženja građana, poslanici, fondacije, pojedinci i drugi organi i organizacije.

Prijedlog treba sadržavati: ime, prezime i adresu kandidata, odnosno naziv gospodarskog društva, ustanove, vjerske zajednice, udruženja građana ili drugih pravnih subjekata koji se predlažu za dodjelu javnog priznanja.

Prijava se podnosi u zatvorenoj kuverti, na kojoj se obavezno mora naznačiti tko podnosi prijedlog za dodjelu javnog priznanja, kao i činjenicu da se podnosi Vladi Zeničko-dobojskog kantona i Odboru za javna priznanja, izravno na Protokol Kantona ili putem pošte na adresu:

ZENIČKO-DOBOJSKI KANTON
Vlada Zeničko-dobojskog kantona
Odbor za javna priznanja
Adresa: Kučukovići br. 2.
72000 Zenica
s naznakom "NE OTVARATI".

Tekst Javnog poziva donosimo u prilogu.
 

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 2937

Jučer 10587

Ovaj Tjedan 2937

Ovaj Mjesec 163000

Ukupno 13947444

Currently are 116 guests and no members online