Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Prijem za učenike generacije

11 Tra 2016
1428 times

Općinski načelnik Avdija Kovačević je danas, 14. lipnja 2013. godine, u svom uredu priredio prijem za učenike generacije 2012./2013.

Mješovite srednje škole Nordbat2 Vareš i Osnovnih škola Vareš i Vareš Majdan, a to su: Hasan Muftić – učenik generacije MSŠ Nordbat2 Vareš, Dino Kamenjaš i Vana Batvić – učenici generacije OŠ Vareš i Nedžma Hrvat – učenica generacije OŠ Vareš Majdan. Na prijemu je bila i Emira Muftić maturantica Opće gimnazije MSŠ Nordbat2 Vareš, koja je imala iste reference u izboru za učenika generacije kao i Hasan, ali se Nastavničko vijeće sukladno Pravilniku moralo očitovati i odrediti samo jednog učenika generacije.  Ovom prigodom načelnik je učenicima uručio prigodne novčane nagrade, poželio im mnogo sreće i uspjeha u daljem školovanju i poručio im da će Općina Vareš i u narednom razdoblju imati obvezu podupirati darovite učenike i studente i da su oni budućnost naše općine. Načelnik je u svom govoru spomenuo i ideju osnivanja resursnog centra od 25 do 30 mladih školovanih ljudi koji će davati i realizirati ideje u cilju napretka naše općine, te istaknuo da su deficitarna zvanja građevinskog inženjera, strojarskog inženjera – smjer ekologija, te da općina ima potrebu za 2 do 3 vrsna pravnika.
Pored učenika generacije, na prijemu su bili pomoćnik načelnika za društvene djelatnosti Rusmir Berberović, ravnatelji MSŠ Nordbat2 prof. Damir Petrović, OŠ Vareš Alma Mandić i njen zamjenik Muris Parić, OŠ Vareš Majdan Miralem Elezović i razrednica učenika generacije vareške srednje škole prof. Mirjana Kovačević. Svi su se zahvalili načelniku na organizaciji prijema i istaknuli kako je njima najveća nagrada što je prepoznat trud i uspjeh njihovih učenika.  Spomenimo i da su učenici generacije iz srednje škole Hasan Muftić i Emira Muftić nagrađeni godišnjom stipendijom u iznosu od 1.200 KM, a učenici generacije iz vareških osnovnih škola nagrađeni su simboličnom nagradom u iznosu od 100 KM.

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 6735

Jučer 6332

Ovaj Tjedan 32288

Ovaj Mjesec 18993

Ukupno 14026947

Currently are 199 guests and no members online