Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Održana šesta sjednica Odbora za odnose s lokalnom zajednicom

23 Velj 2024
721 times

U dvorani Općine Vareš 22.02.2024. godine održana je šesta sjednica Odbora za odnose s lokalnom zajednicom kompanije Adriatic Metals BH.

Odbor postoji već pune četiri godine, a sjednice se održavaju svaka tri mjeseca kako bi se što više stanovnika Vareša upoznalo sa aktivnostima koje kompanija radi na našim prostorima.

Prisutne je pozdravila predsjednica Odbora Jasminka Šijak i nakon uvodnih riječi, te predloženog dnevnog reda dala riječ menadžmentu kompanije. Uz kratku prezentaciju objašnjeno je u kojoj fazi su radovi na terenu i što je planirano za naredno razdoblje. „Srdačno Vas sve pozdravljam i sa zadovoljstvom mogu reći da otvaramo naš rudnik 05.03.2024. godine“, rekao je novoimenovani izvršni direktor za tehnička pitanja Dino Busuladžić. Uz još nekoliko važnih podatka naglasio je da će u svom radu bit na raspolaganju Odboru ali i svim stanovnicima Vareša.

O tehničkim detaljima govorili su uposlenici kompanije i u potpunosti objasnili kako se vrši analiza vode na lokalitetu rudnika, te načinu kako se ispituje i prečišćava. Rečeno je kako se spajanje donjeg i gornjeg portala očekuje u narednim danima jer je preostalo još nekih 70 metara. Kada je u pitanju geologija i istražne radnje, rečeno je kako je u prošloj godini izbušeno oko 20 km bušotina i da se nastavlja sa istražnim radnjama u narednim danima. Dodatnim istraživanjima vijek rudnika je produžen na trideset godina. Postrojenje na Tisovcima je u fazi testiranja i svi strojevi rade na način kako je predviđeno tehničkim zahtjevima.

Na sva pitanja koja su postavljena, a bila su najviše vezana za mogućnost onečiščenje voda, odgovoreno je odmah uz dodatna pisana koja će dostaviti u narednom razdoblju članovima Odbora.

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 3770

Jučer 8939

Ovaj Tjedan 39781

Ovaj Mjesec 199844

Ukupno 13984288

Currently are 155 guests and no members online