Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Adriatic Metals BH prvi koncentrat obrađen na Tisovcima

28 Velj 2024
1149 times

Prvi koncentrat rude u okviru projekta Vareš u Bosni i Hercegovini proizveden je u utorak, 27. veljače 2024. godine,

objavili su iz kompanije Adriatic Metals BiH. Postrojenje za preradu rude u Varešu će nastaviti s postupnim povećavanjem kapaciteta tokom sljedećih nekoliko mjeseci, do nominalnog kapaciteta obrade od otprilike 65.000 tona mjesečno do četvrtog kvartala 2024. godine.

- Oduševljen sam što mogu s javnošću podijeliti informaciju o još jednom ključnom koraku koji smo postigli proizvodnjom prvog koncentrata u okviru Projekta Vareš. Postrojenje za preradu rude u Varešu dizajnirano je i izgrađeno korištenjem najnovije tehnologije vodećih proizvođača u industriji, i uz poštivanje najviših standarda koji se odnose na zaštitu zdravlja i sigurnosti. Ponosan sam na ono što je moj tim postigao i želim im se zahvaliti na njihovom trudu i predanosti - izjavio je Paul Cronin, generalni direktor Adriatic Metals BiH.

Ovo je značajan uspjeh za Adriatic Metals BiH, lokalnu zajednicu u Varešu i državu Bosnu i Hercegovinu. Projekt Vareš jedan je od najvećih poslijeratnih investicija u Bosni i Hercegovini, koja donosi značajnu ekonomsku i društvenu korist.

Tokom projekta, Adriatic Metals BiH se obavezao na zapošljavanje lokalnog osoblja, saradnju s lokalnim dobavljačima, saradnju s vlastima na svim nivoima i zajednicama kao i primjenu najsavremenije tehnologije rudarstva. Ova strategija ne samo da potiče ekonomski razvoj, već osigurava korist za varešku zajednicu dugo nakon završetka životnog vijeka rudnika.

U narednim mjesecima kompanija će nastaviti daljnju optimizaciju pogona za preradu, uz proširenje podzemnih radova u cilju postizanja nominalnog kapaciteta proizvodnje u četvrtom kvartalu 2024. godine.

Last modified on Srijeda, 28 Veljača 2024 10:02
Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 5893

Jučer 7725

Ovaj Tjedan 49629

Ovaj Mjesec 209692

Ukupno 13994136

Currently are 132 guests and no members online