Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Zlatna harfa u Varešu

13 Tra 2016
1540 times

Za župu Vareš ova nedjelja 25. svibnja 2014. godine ostat će kao dan koji će se pamtiti, jer odavno na jednom mjestu nismo imali ovoliko djece, ovoliko

mladosti, nasmijanih i razdraganih lica.  Oko 250 djece iz 6 župa Sutješkog, Kreševskog i Fojničkog dekanata – Busovača, Brestovsko, Fojnica, Gromiljak, Kreševo i domaćin  - Vareš okupilo se na pokrajinskom susretu Zlatna harfa koji je 31. otkako je utemeljen, a prvi put se održao u Varešu.
Ideja o Zlatnoj harfi nadahnuta je glazbeno-liturgijskim stanjem u župama i okrenuta je radu s malim dječjim zborovima, što je preduvjet za obnovu liturgijskog pjevanja.  Utemeljitelj Zlatne harfe je fra Mićo Punjuh, franjevac iz Hercegovine, koja je održana 01.07.1984.godine u župi Kočerin. Nakon toga Zlatna harfa se počinje održavati u Bosni i Hrvatskoj.  Cilj susreta je da nastane što više novih liturgijskih dječjih skladbi.  Ovogodišna Zlatna harfa održala se pod motom „MOLITI S MARIJOM“. Svaki zbor izveo je po dvije liturgijske skladbe, jednu tematsku iz pjesmarice Pjevajte Gospodinu pjesmu ovu i drugu izvučenu iz košarice. Susret nije imao natjecateljski karakter, nisu birani pobjednici, ali je sve budnim okom pratiti stručni žiti u sastavu: prof. Igor Hinger – predsjednik, fra Darko Trbara i s. Gordana Davidović. Domaćin susreta fra Mirko Majdandžić bio je odličan animator, a vareška crkva danas je bila ispunjena pjesmom malih anđela. Fotografije pogledajte u galeriji.

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 7407

Jučer 7251

Ovaj Tjedan 14658

Ovaj Mjesec 100475

Ukupno 14108429

Currently are 96 guests and no members online