Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Realiziran još jedan HELP projekt

13 Tra 2016
933 times

Dana 17.07. 2014. godine u 11 satina platou (igralištu) isprede Osnovne škole Vareš izvršena je druga isporuka (primopredaja)

poljoprivredne mehanizacije za pet (5) poljoprivrednih proizvođača koji su u 2013 godini nakon objavljenog Javnog poziva bili odabrani od strane Njemačke nevladine organizacije HELP. Odabrani alikanti su dobili traženu opremu koju su naveli u ispunjenoj aplikaciji HELP-a, tj. preuzeli su pet (5) motokultivatora sa priključkom za košenje. Danas su potpisani i Ugovori sa još dva korisnika HELP projekta iz oblasti pčelarstva, kojima će narednog tjedna bit isporučena tražena oprema (košnice pčela i pčelarska oprema).
U narednom razdoblju očekuje se da i ostalih devet (9) odabranih korisnika dobiju traženu opremu iz dostavljene aplikacije, kako bi bila uspješno realizirana komponenta poljoprivrede u okviru projekta, tj. svih 25 aplikanata iz oblasti poljoprivrede bi dobili traženu poljoprivrednu mehanizaciju i drugu opremu za koju su aplicirali prema HELP organizaciji.
U 2015. godini projekt se nastavlja, i uslijedila bi realizacija druge komponente projekta  (turizam).
 Realizacijom projekta bit će olakšan održivi ekonomski razvoj lokalne zajednice kroz donaciju malih grantova za jačanje privatnog sektora i to kroz očuvanje starih zanata, modernizaciju poljoprivredne proizvodnje, podršku razvoju privatnih turističkih kapaciteta, formiranje različitih atraktivnih turističkih paketa i jačanje kapaciteta lokalne turističke kancelarije.

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 6414

Jučer 7251

Ovaj Tjedan 13665

Ovaj Mjesec 99482

Ukupno 14107436

Currently are 234 guests and no members online