Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Koncerti na „Ljetnom festivalu“

13 Tra 2016
1001 times

U razdoblju od 25. srpnja do 03. kolovoza 2014. godine  na ljetnoj pozornici u Varešu nastupila su četiri glazbena sastava.  Tako je publika 25. srpnja mogla

uživati u izvedbama grupe Blavors iz Sarajeva, koja ima značajnu ulogu klupskoj sceni u Sarajevu, a česti su gosti i u caffe baru Jazz in the house u Varešu. Svoj prvi album Blavorsi su objavili 2011. godine pod nazivom Napokon.
U večernjim satima 30. srpnja Varešane su zabavljali domaći dečki Rus, Sprečo i Hinger, a 01. kolovoza nastupili su također domaći dečki braća Amer i Alen Suljić. O našim domaćim glazbenicima, čiji je repertoar raznolik i u kojem svatko može naći nešto za sebe, ne treba previše pisati. Oni su tu uvijek kad zatreba, bilo da je riječ o humanitarnim projektima ili komercijalnim feštama. I to trebamo cijeniti.
Posljednji u nizu koncerata u ovih 10-ak dana održan je sinoć, 03. kolovoza, a nastupio je Čerkez karasevdah bend. Nermin Alukić- Čerkez iz Prijedora, solist i gitara prvog “Mostar Sevdah Reuniona” zajedno sa svojim bendom oduševio je varešku publiku jako emotivnim izvođenjem sevdalinki koje nikoga nije ostavilo ravnodušnim. Vareš je sinoć, slobodno možemo reći – pao u sevdah na najljepši mogući način.
U želji da ugodi svojim cijenjenim slušateljima Hrvatski radio Bobovac Vareš, sve koncerte je prenosio uživo u svom programu, a povartne reakcije velikog broja slušatelja kako iz BiH, tako i iz svijeta su pozitivne, mada se uvijek nađu i pojedinci koji u svemu nađu „dlaku u jajetu“ i daju negativne komentare. Ali, po onoj narodnoj – nije se rodio tko narodu ugodio – mi idemo dalje na zadovoljstvo mnogih koji prepoznaju trud koji ulažemo u izravnom prijenosu ovakvih i sličnih događaja.
Sljedeći koncert na ljetnoj pozornici je na rasporedu već u petak 08. kolovoza, a tu će ljubitelji tamburaške glazbe doći na svoje. Podsjećamo i na odličan rock koncert grupe Still crazy iz Sarajeva koji je održan 16. srpnja.

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 1391

Jučer 7251

Ovaj Tjedan 8642

Ovaj Mjesec 94459

Ukupno 14102413

Currently are 83 guests and no members online