Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Nova iskustva i novi život u Americi

13 Tra 2016
1188 times

Početak kolovoza za mnoge je vrijeme kada se ide na godišnje odmore ali ne i za obitelj Zorice i Dragana Andrić, jer ova godina će im ostati

u najljepšem sjećanju na pripreme i aktivnosti oko slanja njihovog sina Josipa na školovanje u Sjedinjene Američke Države. Priča je započela još prošle godine kada je Josip aplicirao za dodjelu stipendija za školovanje u Americi. Kako to kod nas ide, nitko nije ni pomišljao da će jedan učenik, pogotovo iz ovako male sredine kao što je Vareš, dobiti stipendiju i ostvariti svoj životni san, otputovati na školovanje u SAD. No, sreća se osmjehnula Josipu i uspio je u svojim namjerama, ali pored dobre volje bilo je neophodno ispuniti dosta preduvjeta. Jedan od njih je poznavanje engleskog jezika i dobri rezultati na dosadašnjem školovanju, što je Josip svakako već imao.  Nakon ispunjenih ovih uvjeta, usljedila su razna testiranja koje je Josip bez poteškoća savladao i uspio se probiti među jedanaest učenika iz Bosne i Hercegovine koji putuju na desetomjesečno školovanje u Ameriku. U pitanju je Kennedy-Lugar Youth Exchange and Study (YES) stipendija, koja je u potpunosti je sponzorisana od strane State Departmenta, a u Bosni i Hercegovini je implementira organizacija American Councils for International Education u saradnji sa Američkom ambasadom u Sarajevu. Ovo je ujedno poziv svim talentiranim učenicima da se prijave tijekom ovog mjeseca na web stranici i okušaju sreću kao što je Josip. Na školovanje je Josip otputovao 11.kolovoza i sljedećih deset mjeseci bit će smješten kod obitelji koja će se u potpunosti brinuti o njemu. Iako je roditeljima bilo teško kroz sve vrijeme priprema, bili su mi najveća podrška da ostvarim svoj san i bez njih ovo sigurno ne bih uspio, kaže Josip. Sve čestitke Josipu na ostvarenju životnog sna, i ovo je znak da u Varešu imamo talentiranih osoba koje uz malo volje mogu postići gotovo sve.

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 2576

Jučer 8344

Ovaj Tjedan 18171

Ovaj Mjesec 103988

Ukupno 14111942

Currently are 99 guests and no members online