Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

20. godišnjica lista Bobovac

14 Tra 2016
896 times

Povodom 20 godina od izlaska prvog broja mjesečnika lista Bobovac i njegovog 240. broja,

u petak 19.12.2014. godine u velikoj dvorani općine Vareš održana je prigodna svečanost. Ovaj jubilej je značajan i po tome što je u to vrijeme osnovana Podružnica Hrvatskog kulturnog društva Napredak pod čijim patronatom list i danas izlazi. U tim ratnim vremenima nije se ni slutilo da će list doživjeti svoju dvadesetu godišnjicu. Prvi broj lista ugledao je svjetlo dana 15.01.1995. godine i došao do svojih  prvih čitatelja. U prvom broju lista tadašnji urednik fra Mato Topić poručio je svim Varešanima „ da ostanu čvrsto nakalemljeni na svoju povijest, svoje grobove i svoje korijene“.
Okupljenima se potom obratio sadašnji predsjednik Podružnice Napretka Mario Mirčić i iznio najznačajnije detalje od izlaska prvog broja do danas. „Mnogi su pokušali da ga opstruiraju, kopiraju ili zaustave njegovo tiskanje, ali unatoč svemu, Bobovac je ovdje, naš, vareški, i njegov vijek zavisi od nas samih. Iskreno se nadam da ćemo ga ostaviti u naslijeđe našim mladim naraštajima. Zahvaljujem se svima koji su u ovih dvadeset godina kupovali list, oglašavali se i donirali, te izravno omogućili njegovo izlaženje. Pozivam sve vas, kako ovdje tako i u iseljeništvu da nastavimo i ubuduće surađivati, štititi i jačati naš list, te da obilježimo i zlatnu godišnjicu našeg Bobovca“ istako je predsjednik podružnice Mirčić.
O listu i njegovoj povijesti još su govorili fra Mato Topić prvi urednik lista, ugledni književnik Željko Ivanković i sadašnji glavni urednik Mladenko Marijanović. Riječi zahvalnosti i podrške listu uputili su prisutn gosti nj.e. Ivan Del Vechio, veleposlanik Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini i načelnik općine Vareš Avdija Kovačević.
Na kraju svečanosti predsjednik Podružnice uručio je zahvalnice pojednicima za ostvarenu suradnju i podršku u izlaženju lista. U glazbenom dijelu programa sudjelovala su djeca iz zbora Male škole časnih sestara u Varešu pod ravnanjem sestre Ružice i vareški župnik fra Mirko Majdandžić.

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 11320

Jučer 10411

Ovaj Tjedan 82626

Ovaj Mjesec 74120

Ukupno 15323442

Currently are one guest and no members online