Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Devet prvopričesnika u župi Vareš

14 Tra 2016
1054 times

Danas, 10. svibnja 2015. godine kada obilježavamo i Majčin dan, podijeljen je pod pučkom misom sakrament Prve pričesti

u župnoj crkvi sv. Mihovila.  U prepunoj vareškoj crkvi osjećala se radost i ushićenje prvopričesnika kao i okupljenog puka. Prvopričesnici su dobrom i dugotrajnom pripravom, uz sudjelovanje svojih roditelja i župnika, na dostojanstven i svečan način obilježili su ovaj današnji događaj, sudjelovali su u misnom slavlju prigodnim recitalima, a njihovi roditelji u misnim čitanjima.
Na početku sv. mise, župnik fra Mirko Majdandžić, prigodnim riječima pozdravio je sve okupljene, a poseban pozdrav uputio prvo pričesnicima i njihovim roditeljima. U propovijedi je govorio o značaju primanja sakramenta prve pričesti i naglasio da su prvopričesnici u bijelom, jer je to simbol čiste i nevine duše, te Simbol Krista i putovanja za Isusom. Vareški umjetnik Zlatko Filipović je za ovu prigodu napravio jednu lađu koja simbolizira naše obitelji i naš put kroz život u vjeri. Kao jedra stavljene su slike prvopričesnika.  „Lađa je crkva, jedra to smo mi, jarbol je Isus“, naglasio je fra Mirko.

Ove 2015. godine župa Vareš ima devet prvopričesnika, a oni su: Danijel Bagarić, Tin Erlbek, Dunja Franjić, Ivona Krznarić, Izabela Lekić, Emili Mirčić, Antonio Ružić, Anto Štrkalj, i Mihael Zekić.  U ime redakcije radio Bobovca prvopričesnicima i njihovim obiteljima  čestitamo primanje sakramenta prve pričesti i želimo da kroz život slijede 10 Božjih zapovijedi.

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 3768

Jučer 10481

Ovaj Tjedan 38263

Ovaj Mjesec 124080

Ukupno 14132034

Currently are 144 guests and no members online