Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Najavljujemo - Art colony Borovica 2015.

14 Tra 2016
892 times

Međunarodna likovna kolonija pod nazivom “Umjetnost u šumi zaboravljenog kraljevstva” Borovica 2015.

održava se od 29. do 31. svibnja, a organizatori kolonije su UG “Naš dom Borovica” i “Župa Borovica”-Zavičajna zajednica Borovičana.
Program počinje u petak u 13 sati okupljanjem umjetnika ispred Franjevačkog samostana Kraljeva Sutjeska, a svečano otvorenje je u večernjim satima na brdu Požeblje u Borovici. Na koloniji se očekuje preko 20 umjetnika iz BiH i inozemstva, te likovnih umjetnika koji imaju korijene s područja Borovice i Vareša.
Kako je istaknuo voditelj kolonije Stjepan Šimić Pepi organiziranje kolonije je dar župi Borovica u povodu 90. obljetnice posvećenja nekadašnje crkve u župi Preobraženja Gospodinova, koja je spaljena u proteklom ratu, te više od devedeset godina utemeljenja župe.  Sudionici kolonije će ostaviti umjetnička djela na korištenje i pohranjivanje Zavičajnoj zajednici u Borovici, a nakon kolonije će biti neko vrijeme izložena u baru Jazz in the house u Varešu.
Naziv kolonije “Umjetnost u šumi zaboravljenog kraljevstva” nije slučajno odabran, jer se tako želi istaknuti značaj povijesnog lokaliteta kraljevskog grada Bovca koji je udaljen 4 km od Borovice, blizina samostana Kraljeva Sutjeska i  ostalih kulturno-povijesnih znamenitosti na području općine Vareš.

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 932

Jučer 6332

Ovaj Tjedan 26485

Ovaj Mjesec 13190

Ukupno 14021144

Currently are one guest and no members online