Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Koncert za pamćenje

10 Tra 2016
7443 times

U župnoj crkvi sv. Mihovila u utorak 29. lipnja 2010. godine  učenici i nastavnici Osnovne glazbene škole „Katarina Kosača Kotromanić“ iz Žepča održali su koncert

klasične glazbe. Koncert je otvorila prvakinja drame Narodnog pozorišta iz Sarajeva glumica Nada Đurevska maestralom izvedbom stihova pjesme „Uspavanka“ Maka Dizdara. Posjetitelji su mogli uživati u skladbama E. Bellinijia (Nježni valcer), R.Tahirija (slikovnica i mali skerco), L.Longa (serenada za gitaru), F.Chopina (Valse, op.29), F. Listza ( Etida u AS duru) i mnogim drugim koje su učenici škole izvodili na flauti, gitari, klaviru i harmonici. Posebnu pozornost privukao je kvartet na violini (Josipa Ćoruša, Ivana Cvitanović  Martina Šimičić i Tamara Jozić) koje su izvele Presto-iz kvarteta op. 8 J. Haydna.
Mnogima je u oku zaiskrila suza na izvedbu Ave Marije sopranistice prof. Katarine Kikić koju je na glasoviru pratila nastavnica Tatjana Nakić i glumica Nada Đurevska stihovima istoimene recitacije Vladimira Nazora.
Trio gitara sastavljen od nastavnika Bekima Bijedića, Nermina Suljića i Josipa Tirića –Rokyja izveo je popularnu skladbu Gipsy Kingsa „Un amor“. U završnici koncerta nastupio je orkestar nastavnika u sastavu: Stojna Mladenova, Dragana Durmić, Bekim Bijedić, Nermin Suljić i Josip Tirić s obradom popularnih pjesama Laže selo, lažu ljudi i  Srede Skopje Vardar teče. Atmosferu su do usijanja doveli dečki iz tamburaškog sastava „ Stare tambure“ s kojima su pjevali i posjetitelji stihove pjesama Zbog tebe, Vranac i Uzalud vam trud svirači.
Organizator koncerta bio je vareški župnik fra Bono Tomić koji se na kraju zahvalio gostima i svim posjetiteljima.

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 5988

Jučer 7725

Ovaj Tjedan 49724

Ovaj Mjesec 209787

Ukupno 13994231

Currently are 137 guests and no members online