Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Održan Miholjski šahovski turnir

11 Tra 2016
2325 times

U povodu blagdana Svetog Mihovila u  Maloj školi u Varešu u subotu 22. rujna 2012. godine odigran je Miholjski

šahovski turnir. Ideja o ponovnom organiziranju šahovskih turnira u Varešu došla je od Srđana Zlobeca, uspješnog vareškog šahiste, a organizaciju i pokroviteljstvo turnira preuzeli su Župni ured Vareš i sestre franjevke iz Male škole u Varešu. Na turniru su nastupila 32 igrača iz BiH, među kojima su bila 3 FIDE majstora. Najmlađi igrač na turniru bio je 12-ogodišnji Rijad Burović iz Sarajeva, a najstariji 81-ogodišnji Marijan Brđanović, rođeni Varešanin koji već dugo živi u Australiji.
Pobjednik Miholjskog turnira je FIDE majstor Senad Kamberović, koji je sakupio 7½ poena iz 9 partija, dok su pola poena manje imali FIDE majstor Ismet Burović i Mirza Mehmedović. Listu nagrađenih zaključuje Eldin Bućan. Specijalne nagrade dobili su najuspješniji domaći igrači Srđan Zlobec, Mario Jerković, Melkior Brđanović i Drago Mandić, kao i Rijad Burović u kategoriji kadeta.
Svakako su vrijedni spomena i sponzori turnira, a to su pored već spomenutih časnih sestara i vareški župnik fra Mirko Majdandžić, Profitex d.o.o, caffe bar Roma i vlasnik Zoran Čondrić i poduzeće MPM Vareš u vlasništvu braće Marošević. Vareš je uvijek imao dobre šahiste, tako da je za svaku pohvalu organiziranje ovog turnira, a kako doznajemo Miholjski šahovski turnir trebao bi prerasti u tradicionalni.
Konačna tabela izgleda ovako: Senad Kamberović 7½, Ismet Burović i Mirza Mehmedović 7, Eldin Bućan, Tigran Kojić i Srđan Zlobec 6, Samir Hajdarević, Šefik Gaco i Samir Spaho 5½, Rešad Tutić, Suad Musić, Rijad Burović, Mario Jerković i Izet Lakota 5, Halid Strinić, Aziz Ćosović, Mirsad Oputić, Melkior Brđanović i Drago Mandić 4½, Mujo Ćurtić, Rešad Herco, Milenko Srdić, Ćamil Buljetović i Saša Kokoruš 4, Husein Čolpa, Selver Penjo i Emilija Zdilar 3½, Ante Jelić i Marijan Brđanović 3, Ivo Knežević i August Paviglija 2, Dragan Prskalo 0.

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 4919

Jučer 6416

Ovaj Tjedan 4919

Ovaj Mjesec 215134

Ukupno 13999578

Currently are 183 guests and no members online