Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Zahvalnica Općine Vareš Paulu Croninu

19 Kol 2024
438 times

Povodom obilježavanja 133. godišnjice Općine Vareš, dana koji se obilježava u spomen čina paljenja prve visoke peći kao početka rudarske industrije u ovom kraju,

načelnik Zdravko Marošević uručio je zahvalnicu osnivaču Adriatic Metals BH Paulu Croninu za njegovu neizmjerni doprinos razvoju Općine Vareš.

Marošević je naglasio da je ovo zahvalnica za osobni angažman Cronina u izgradnji kompanije Adriatic Metals BH, gospodarskog subjekta bez kojeg ne može da se živi, kao i za kontinuiranu podršku projektima u oblasti obrazovanja, zdravstva, ekologije, kulture i sporta na području općine Vareš.

- Prvenstveno zahvaljujući Paulu, Adriatic je pokrenuo kotač koji je zaustavljen davnih 90-tih godina i vratio Vareš na mape svjetskih rudnika. Logika odgovornog građanina i odgovornog čovjeka je da podrži ovakve projekte. Bez jakog gospodarstva, država ne može reagovati kvalitetno i pružiti standard koji je građanima potreban, niti sigurnost koju je dužna pružiti. Kako ćemo kupiti helikoptere za gašenje požara ako ne jačamo realni sektor, koji puni naše javne budžete – istakao je načelnik Marošević. 

Cronin je naglasio da mu je velika čast primiti ovo priznanje od lokalne zajednice, koja mu je poželjela iskrenu dobrodošlicu i bila njegov dom proteklih sedam godina.
- ⁠Oduvijek ističem da naš cilj nikada nije bio samo realizacija projekta, već stvaranje pozitivnog nasljeđa kao i da je stvarna vrijednost naše kompanije sadržana u ’društvenoj dozvoli’ za rad. Mislim da ovo priznanje na najbolji način oslikava da su naše poruke dobro shvaćene - naglasio je Cronin.  – Vareš će zauvijek ostati u mom srcu. Iza sebe ostavljam pozitivno nasljeđe, i nemam nikakve sumnje da će Adriatic Metals i Općina Vareš nastaviti zajedno rasti i razvijati se još dugi niz godina. Drugim riječima - Prosperitet. Održivost. Zajedno.

Rate this item
(17 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 843

Jučer 3618

Ovaj Tjedan 11909

Ovaj Mjesec 115340

Ukupno 15139601

Currently are 717 guests and no members online