Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

3-osatna emisija radija Federacije BiH o Varešu

10 Tra 2016
2261 times

Petak 04.11.2011. godine ostat će upisan kao dan u kojem je Hrvatski radio Bobovac Vareš napravio novi pomak u emitiranju

vlastitog programa. Naime tog dana smo u suradnji s kolegama s radija Federacije BiH od 13 do 16 sati danas realizirali emisiju Koktel koja se emitirala iz improviziranog studija u zgradi Općine u Varešu . Emisiju je vodila Dunja Jelovac.  Na početku emisije
pozdrav je uputio načelnik općine Hamdo Fatić, upoznao slušateljstvo o aktualnom stanju općine Vareš. Potom je riječ preuzeo Rusmir Berberović i govorio o socijalnom stanju vareške općine. O porijeklu imena grada govorila je direktorica Opće biblioteke Vareš Jasmina Šijak. U drugom satu emisije predstavili su se vareški gospodarstvenici i privatni poduzetnici – poduzeće MPM Vareš čija je osnovna djelatnost proizvodnja kruha, pekarskih proizvoda i kolača predstavio je Damir Terzić,  poduzeće Profi tex doo koje je jako uspješno u tekstilnoj industriji BiH predstavio je Safet Redžepagić, a o poduzeću Naha doo Vareš koje se bavi preradom drveta i drvnih sortimenata govorio vlasnik Zijad Kamenjaš.  Ivan Lovrić predstavio je Hrvatski radio Bobovac doo Vareš i napravio kratku retrospektivu rada i prekida u radu ovog medija od 1993. godine do danas.
Mladen Rudež, pomoćnik ministra turizma i okoliša Federacije BiH, inače Varešanin po rođenju, govorio je u emisiji o nedavnom događaju i obilježavanju 120 godina industrije u Varešu, te osnivanju Zaklade za obnovu Vareša. U posljednjem satu emisije Koktel predstavljen je nevladin sektor i razna udruženja i klubovi. O Udruženju Žene Budoželja govorila je Almira Fatić, Marina Marošević predsjednica Udruge Izvorno vareško predstavila je aktivnosti spomenute Udruge, a Olivera Franjić predsjednica Foruma žena MZ Strica Zarudje govorila je o svim aktualnostima koje realizira ovaj Forum. Vareške lovce predstavio je član Lovačkog društva Zvijezda, Ilhan Klančević slušateljima je predstavio Udruženje sportskih ribolovaca iz Vareša. O  Planinarskom društvu Perun, crticama iz povijesti i trenutnom stanju, govorio je predsjednik društva Aziz Numanović, a Klub ekstremnih sportova Perun Va predstavio je Admir Čizmo.Uspjehe mladih vareških karatista predstavila je trenerica Karate kluba Vareš Mirsada Operta.

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 7195

Jučer 7978

Ovaj Tjedan 41500

Ovaj Mjesec 131909

Ukupno 13916353

Currently are 263 guests and no members online