Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Predstavnici skupštine ZDK i ministarstva pravde u posjeti Varešu

10 Tra 2016
3019 times

Općinu Vareš danas, 05.11.2015. godine posjetili su Jasmin Duvnjak, dopredsjedavajući Skupštine Zeničko – dobojskog kantona

i prof. Nezir Pivić, zamjenik državnog ministra pravde Bosne i Hercegovine. U konstruktivnom razgovoru s načelnikom općine Vareš Avidjom Kovačević, upoznati su sa stvarnim stanjem u općini i načinima kako prevazići postojeće probleme. Poseban akcent stavljen je na socio – ekonomsko stanje u našojo općini, te na rad pojedinih udruženja i sportskih kolektiva u našoj općini.
„Općina Vareš je općina u koju treba doći s ciljem, nije to mjesto u koje se dolazi uzput, ali ova ljepota prirode je bogom dana i ovdje treba doći. Imate bogato historijsko nasljeđe, bogate šume, tvrđava Bobovac, sve su to razlozi zbog kojih treba doći. Mi, politički predstavnici nemamo pravo da zanemarujemo manje sredine kao što je Vareš, jer stanovnici Vareša zaslužuju brigu odgovornih u vlasti. Općinski načelnik skrenuo nam je pažnju na problematiku s kojom se susreće vaša općina i mi ćemo u granicama koje nam dozvoljavaju učiniti sve da pomognemo“, rekao je Duvnjak.
„Lokalna zajednica ne može učiniti ništa sama, ali čini sve od sebe da se održi kroz razne projekte koji su nam prezentirani. Kroz buduće aktivnosti vjerujem da će bit konkretnog pomaka u održivosti ove zajednice“ , rekao je prof. Pivić.
Visoka delegacija poručila je da će mladi u budućnosti imati perspektive u ovom gradu i da će ostati živjeti na ovim prostorima. Općinski načelnik zahvalio se gostima i izrazio nadu da ćemo konkretne korake vrlo brzo osjetiti.

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 3571

Jučer 7738

Ovaj Tjedan 53900

Ovaj Mjesec 139717

Ukupno 14147671

Currently are one guest and no members online