Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Predstavnici FIPA-a posjetili Vareš

26 Velj 2021
1171 times

Općinu Vareš danas, 25.02.2021. godine posjetili su predstavnici Agenciju za promidžbu inozemnih

ulaganja Bosne i Hercegovine (FIPA). Predstavnike Angencije Diku Mustafić i Stipu Djak primio je načelnik općine Vareš Zdravko Marošević sa suradnicima.

U pozdravnom govoru načelnik je upoznao goste sa trenutnim stanjem u našem gradu i investicijama koje su u tijeku. Razgovaralo se o utjecaju pandemije na gospodarstvo i ekonomiju.

Predstavnike Agencije zanimali su konkretni projekti i realizacija istih, posebno se zanimajući za ulaganje arapskih investitora i istražnih radnji koje realizira kompanija Eastern Mining. Pored ovih projekata ponovno se pokrenulo pitanje o projektima koji su planirani u prethodnim godinama. Tu se posebno govorilo o projektu Zelene pijace, Centra za zdravo starenje i o projektu odmarališta Doli. O svim ovim projektima konstruktivno se razgovaralo i predložene mogućnosti za realizaciju istih.

Agencija surađuje s institucijama vlasti i ulagačima; pomaže mjerodavnim vlastima u poboljšanju zakonskog okvira za inozemna ulaganja te ulagačima uspostaviti kontakte s javnim i privatnim sektorima u BiH.

Rate this item
(1 Vote)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 5261

Jučer 10419

Ovaj Tjedan 49985

Ovaj Mjesec 140394

Ukupno 13924838

Currently are 784 guests and no members online