Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Molitva za Domovinu na kraljevskom Bobovcu

09 Tra 2016
2507 times

Sa početkom u 11 sati na starome kraljevskom gradu Bobovcu služena je sveta misa za Domovinu. Program obilježavanja ove manifestacije,

koja se održava evo već devetu godinu a sedmi po redu molitveni pohod djelatnika Ministrstva obrane, oružanih snaga i redarstvenika, započela je procesijom iz mjesta Luke do starog grada u 10 sati. Nekoliko tisuća vjernika iz svih krajeva Bosne i Hercegovine, vojske i policije pridružilo se procesiji i uputilo na kraljevski grad Bobovac. Misno slavlje na 7. molitvenom pohodu Bobovcu vjernika-katolika djelatnika MO i pripadnika OS BiH te redarstvenika na svim entitetskim i državnim razinama zajedno s vjernicima Vrhbosanske nadbiskupije ove prelijepe i sunčane subote 23. listopada 2010. godine predvodio je vojni biskup Republike Hrvatske msg. Juraj Jezerinac. Inače, misa za domovinu se služi u mjesecu listopadu subotom koja je najbliža subota smrti posljednje bosanske kraljice Katarine Kosače-Kotromanić - koja je umrla u Rimu 25. listopada 1478. godine. Kardinal Vinko Puljić u propovijedi se obratio brojnim vjernicima sa željom da se svake naredne godine okupe na današnji dan u tako velikom broju, dodavši kako treba štovati ovo mjesto jer su tu naši korijeni. Na kraju misnog slavlja kardinalu Puljiću i biskupu Jezerincu uručeni su darovi (slike i skulpture) od Ministarstva obrane BiH i predstavnika policije. Okupilo se na Bobovcu i dosta hrvatskih dužnosnika općinskih, županijskih, entitskih i državne razine te Ministarstva obrane i Ministarstva sigurnosti BiH, među kojima su bili i zamjenica ministra obrane gđa Marina Pendeš, te zamjenik predsjednika Zastupničkog doma BiH gosp. Niko Lozančić. Također velik broj raznih crkvenih, civilnih, društvenih, političkih, kulturnih i drugih ustanova hrvatskoga naroda bio je na Bobovcu. Po prvi puta na Bobovac su predvođenim svojim vojnim kapelanima došli i vojnici iz međunarodnih snaga koji djeluju u Bosni i Hercegovini iz Austrije, Njemačke, Italije i Mađarske. Za sve ookupljene po završetku misnog slavlja bio je priređen vojnički ručak, grah sa kobasicama. Pored mnogobrojnih medija koji su bili na Bobovcu, po prvi puta realiziran je izravni prijenos mise na valovima radio Bobovca, koji su a zahvaljujući našem radiju još preuzimale kolege s radija Herceg Bosne i s radija Mir Međugorje. U čast posljednje bosanske kraljice Katarine sutra, 24. listopada, će u Kraljevoj Sutjesci biti služena sveta misa, nakon koje će bit upriličena smotra folklora.

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 6244

Jučer 6416

Ovaj Tjedan 6244

Ovaj Mjesec 216459

Ukupno 14000903

Currently are 126 guests and no members online