Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Novosti iz NK Vareš

07 Kol 2020
1628 times

U ponedjeljak, 03.kolovoza 2020. godine u prostorijama Nogometnog saveza ZDK u Zenici obavljen je žrijeb parova za sezonu 2020/2021. godinu,

na kojem je bio prisutan predsjednik Upravnog odbora NK Vareš Damir Terzić.  Tako će NK Vareš sezonu otvoriti u nedjelju  23.08. 2020. godine i na svom stadionu u Vareš Majdanu ugostiti nogometaše NK Fortuna iz Zenice.

Donosimo i kompletan raspored susreta:
1. kolo  NK Vareš - NK Fortuna;
2. kolo NK Sporting - NK Vareš;
3. kolo NK Vareš - NK Novi Šeher;
4. kolo NK Žepče 1919 - NK Vareš;
5. kolo NK Vareš - NK Čelik;
6. kolo NK Proleter Makljenovac - NK Vareš;
7. kolo Slobodni;
8. kolo NK Vareš - NK Borac Tetovo;
9. kolo FK Patriot - NKVareš;
10. kolo NK Vareš - NK Nemila;
11. kolo NK Napredak Šije - NK Vareš.

Inače, u narednoj sezoni Kantonalne nogometn lige ZDK će nastupati ukupno 11 klubova i to: NK Vareš, NK Čelik, NK Novi Šeher, NK Napredak Šije, NK Žepče 1919, NK Fortuna, NK Nemila, NK Borac Tetovo, NK Proleter Makljenovac, NK Sporting i FK Patriot.

Kako doznajemo, kompanija Eastern Mining produžila vjernost NK Vareš. U prostorijama kompanije Eastern Mining na Tisovcima u ponedjeljak 03. kolovoza tajnik NK Vareš Malik Likić potpisao je sponzorski ugovor za razdoblje 2020/2023. godine s direktorom Eastern Mininga Adnanom Teletovićem. Kako ističu iz NK Vareš, sigurno je da će povezivanje NK Vareš kao sportskog sinonima općine Vareš i kompanije Eastern Mining kao društveno odgovorne kompanije rezultirati dodatnom promocijom i isticanjem vrijednosti koje njeguju oba društva.

Nakon 10 mjeseci pauze prvi tim NK Vareš za nekoliko dana očekuje i prva zvanična utakmica. Naime, Komisija za natjecanje NS ZDK koja je utvrdila parove Kupa za seniore Kantonalne lige ZDK.

Tom odlukom u srijedu 12.08.2020. godine igraju se prve 3 utakmice Kupa.U jednoj od tih utakmica sastaju se NK Vareš - NK Rudar Breza. Susret se igra na stadionu u Vareš Majdanu u 17 sati.
Pobjednik ovog susreta bi 19.08. trebao igrati protiv pobjednika susreta NK Fortuna Zenica - NK Čelik Zenica.
Napominjeno da će se utakmice igrati bez prisustva publike i navijača, te uz poštivanje svih higijensko-epidemioloških mjera u suzbijanju epidemije koronavirusa koje je propisao Federalni krizni stožer.

Iz Uprave kluba napominju da planiraju održati i izvještajnu skupštinu do kraja mjeseca kolovoza/augusta.

Na kraju dodajmo da svi vi koji ste simpatizeri i navijači vareškog nogometnog kluba možete kupiti oficijalni dres NK VAREŠ s natpisom po želji. Cijena kompleta (dres+šorc) je 55 KM, a cijena dresa je 35 KM. Za više informacija možete kontaktirati predstavnike NK Vareš na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili porukom na njihovim profilima na društvenim mrežama Facebook i Instagram.

Rate this item
(1 Vote)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 6169

Jučer 7986

Ovaj Tjedan 27462

Ovaj Mjesec 194117

Ukupno 13761269

Currently are 238 guests and no members online