Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Predstavnici Nogometnog saveza ZDK u posjeti Varešu

04 Velj 2021
1495 times

Danas, 03.02.2021. godine predstavnici Nogometnog saveza ZDK posjetili su općinu Vareš i sastali

se s rukovodstvom NK Vareš i načelnikom općine Vareš. U vrlo konstruktivnom razgovoru upoznali su se sa stanjem u klubu i aktivnostima koje predstoje. Tajnik i prvi trener Nogometnog kluba Vareš Malik Likić ipredsjednik Upravnog odbora NK Vareš Damir Terzić upoznali su članove Saveza o trenutnim aktivnostima i budućim planovima u klubu.

“Već četiri godine klub je aktivan i postigli smo uspješne rezultate. Dosta je urađeno na infrastrukturi ali potrebno je još mnogo truda i rada da bi došli do našeg cilja. U ovoj godini planiramo uraditi tribinu sa 300 sjedećih mjesta, a uz dobra plasman ući udrugu ligu”, reako je tajnik kluba Malik Likić.

Kroz svoje izlaganje načelnik Marošević osvrnuo se na stanje u klubu kakvo je zatekao na početku mandata i sportskim rezultatima općenito u Varešu. „Na početku mog mandata zatekao sam jako loše stanje u klubu, stadion je bio potpuno uništen kao i prostorije. Uložen je minimum sredstava kako bi se osposobio stadion i omogućilo mladima da mogu trenirati. Moj moto je bio da se mladi obrazuju kroz sport, a rezultati će doći sami od sebe, što se i pokazalo. Općina je u teškom stanju kada je financiranje u pitanju, ali ulaganjem u sport ulažemo u našu budućnost što smo vidjeli kroz uspjehe naših karataša, košarkaša, teakwondoista i mnogih drugih. Hvala Vam na dolasku u Vareš, prije svega radi prošlosti, jer iz Vareša su uvijek bili poznati sportaši u raznim oblastima“, rekao je u svom obraćanju načelnik Marošević.

Predsjednik Nogometnog saveza ZDK Muris Jabandžić upoznao je prisutne o aktivnostima u savezu i planovima za budućnost, obzirom da je izabrano novo rukovodstvo koje za cilj ima pomoći klubovima u kantonu. „Mi smo novi u ovome svemu, skupštinu smo imali 15.01. 2021. godine gdje sam izabran za predsjednika NS ZDK, formirali smo izvršni odbor, i odmah smo krenuli u posjete klubovima. Prva posjeta je ovdje uVareš zato što nam je on najudaljeniji i smatramo da je jedan od najzapostavljenijih klubova u kantonu.

Cilj nam je uspostava drugog sistema,ispravnog sistema, načina rada da napravimo postavke koje će dugoročno biti u pravcu razvoja omladinskog nogometa i uopšte nogometa. Zahvaljujemo se načelniku na prijemu, gdje smo predstavili naše ciljeve u zajedničkom radu i unapređenju sporta. U Varešu su vrlo teški uslovi za rad, kako su me upoznali iz NK Vareš, rade se pretpostavke za pravljenje infrastrukture i za drugu nogometnu ligu, to se odnosi na kanale na stadionu i na tribine. Mi smo u našim mogućnostima spremni pomoći, a pogotovo u razvoju i ponovnom formiranju mlađih selekcija u Varešu. Ovdje smo već neke stvari pokrenuli i jedna od donacija već stiže u Vareš kako bi treninzi mogli što prije početi“, rekao je usvom obraćanju predsjednik NS ZDK Muris Jabandžić.

NSZDK2
NSZDK3

Last modified on Četvrtak, 04 Veljača 2021 11:14
Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 3327

Jučer 6946

Ovaj Tjedan 22214

Ovaj Mjesec 182277

Ukupno 13966721

Currently are 123 guests and no members online