Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Na kraju jesenjeg dijela sezone NK Vareš na 4. poziciji

11 Stu 2021
1030 times

Završena je prva polusezona Kantonalne nogometne lige ZDK za sezonu 2021/22. NK Vareš polusezonu je završio na 4. mjestu na ljestvici s ukupno 19 bodova.

Jesenji dio natjecateljske polusezone nogometaši NK Vareš završili su s omjerom 6 pobjeda, 1 remi i 3 poraza uz gol razliku 20 datih i 10 primljenih golova.
Također vareški nogometaši ekipa su s najmanje dobivenih kartona u ligi - 17 žutih i bez crvenih kartona.

„Zahvaljujemo se svima koji su na bilo koji način pružili podršku našem kolektivu. Na proljeće nastavljamo još jači i idemo zajedno u nove pobjede. Idemo dalje!“, poručuju iz rukovodstva NK Vareš.

Ekipa trenera Malika Likića i Vernesa Brkića prvenstvo će nastaviti krajem mjeseca ožujka/marta 2022. godine, kada ih očekuje nastavak proljetnog dijela prvenstva, gdje NK Vareš kao domaćini dočekuje ekipu NK „Fortuna“ Zenica.

Donosimo i rezime jesenjeg dijela:

Prvi dio sezone NK Vareš startao je utakmicom s Fortunom u Zenici, gdje su upisali pobjedu sa 1:0, a strijelac pogotka bio je Amer Mehmedović u 43 minuti susreta.
U drugom kolu ekipa NK Vareš je ponovo gostovala u Tešanjci kod jednog od glavnih pretendenata za ulazak u veći rang ekipe Pobjede gdje su pored dobre igre i par propuštenih šansi poraženi rezultatom 2:0.
Prva domaća utakmica bila je protiv odlične ekipe Nemile, možda i najbolja utakmica vareških nogometaša u jesenjem dijelu sezone. Rezultat na kraju utakmice je bio 3:2 u korist ekipe NK Vareš, a strijelci su bili: Nedim Šehić, Sanjin Zanović i Nedžad Hodžić.
U četvrtom kolu ekipa NK Vareš je bila slobodna zbog neparnog broja ekipa u ligi.
U petom kolu ponovo su bili domaćini ekipi Novog Šehera, koja zbog problema s prijevozom nije stigla u Vareš, pa je utakmica registrirana službenim rezultatom 3:0 u korist NK Vareš. Umjesto zakazane prvenstvene utakmice vareški nogometaši su odigrali revijalnu utakmicu i sav prihod od prodanih ulaznica donirali u humanitarne svrhe.
Šesto kolo donijelo je ekipi NK Vareš gostovanje u Zenici, kod ekipe Čeličnog Grada-Stell City, inače novajlije u ligi. Tu utakmicu vareški nogometaši su odradili rutinski i bez većih problema odnijeli bodove u Vareš, rezultat 4:1, a strijelci su bili Emir Čizmo, Dino Imamagić, Amar Beganović i Nail Hercegovac.
U sedmom kolu ekipa NK Vareš dočekala je ekipu Sportinga. Na spomenutoj utakmici vareški nogometaši vezali su četvrtu pobjedu u nizu i ekipu Sportinga ispratili s tri gola u njihovoj mreži, bez primljenog pogotka. Strijelci su bili  Emir Čizmo, Nedžad Hodžić i Amer Mehmedović.
U osmom kolu ekipa NK Vareš je ponovno gostovala u Zenici kod ekipe Borca iz Tetova. Utakmica je igrana na veoma teškom terenu, a ekipa NK Vareš je poražena rezultatom 1:0 iako je ekipa većim dijelom utakmice bili bolja na terenu.
Deveto kolo donijelo je domaću utakmicu protiv Proletera iz Makljenovca, gdje su vareški dečki krenuli furiozno i u prvih 45 minuta postigli 4 pogotka, od kojih je 3 pogotka postigao fantastični Nedim Rapić, a strijelac četvrtog pogotka je bio Nedžad Hodžić. Utakmica je završila 4:2 u korist ekipe NK Vareš.
Deseto kolo odvelo je NK Vareš u Žepče, na gostovanje kod glavnog pretendenta za ulazak u veći rang natjecanja. Upisan je minimalan poraz vareške ekipe od 1:0, gdje su bili u najmanju ruku ravnopravan protivnik i stvorili par izglednih pozicija za postizanje pogotka, no nedostatak koncentracije u samoj završnici rezultirao je da se iz Žepča vrate bez osvojenih bodova.
I u posljednjem 11. kolo ekipa NK Vareš je dočekali ekipu Napretka iz Šija gdje su remizirali rezultatom 1:1, a strijelac pogotka je bio Šefkija Likić. Iako je ekipa odigrala dobru utakmicu i stvorila dosta izglednih prilika, izostala je realizacija, a nedostatak dva standardna igrača na ovoj utakmici rezultirao je da ne odnesu „puni plijen“ iz ove utakmice.

Najviše nastupa za NK Vareš upisali su Dino Imamagić, Šefkija Likić, Haris Džafo, Nedim Rapić, Šehić Nedim, Bešić Admir i Mehmedović Amer po deset. Oni su ujedno igrači koji su u ovoj polusezoni upisali nastup u svakoj utakmici. Dino Imamagić je igrač s najviše minuta provedenih na terenu. Najbolji strijelci prve polusezone su Nedim Rapić i Nedžad Hodžić s po tri pogotka,  prate ih Amer Mehmedović i Emir Čizmo s po dva pogotka.

Svi igrači koji su nastupili za NK Vareš u prvoj polusezoni:

Dino Imamagić, 10 nastupa, 848 minuta, 1 pogodak
Šefkija, Likić 10 nastupa, 827 minuta, 1 pogodak
Haris Džafo, 10 nastupa, 777 minuta
Admir Bešić, 10 nastupa, 752 minuta
Nedim Rapić, 10 nastupa, 738 minuta, 3 pogodak
Nedim Šehić, 10 nastupa, 688 minuta, 1 pogodak
Amer Mehmedović, 10 nastupa, 651 minuta, 2 pogotka
Eldin Hercegovac, 8 nastupa, 647 minuta
Nail Hercegovac, 8 nastupa, 630 minuta, 1 pogodak
Adnan Hercegovac, 9 nastupa, 579 minuta
Amar Beganović, 8 nastupa, 470 minuta, 1 pogodak
Nedžad Hodžić, 8 nastupa, 547 minuta, 3 pogotka
Vedad Hajdo, 6 nastupa, 446 minuta
Sanjin Zanović, 5 nastupa, 428 minuta, 1 pogodak
Emir Čizmo, 5 nastupa, 401 minuta, 2 pogodak
Faruk Brkić, 5 nastupa, 256 minuta
Eldin Velić, 5 nastupa, 116 minuta,
Kenan Musa, 2 nastupa 95 minuta
Mersin Hrvat, 4 nastupa, 89 minuta
Belmin Balta, 3 nastupa, 80 minuta
Kenan Kapetanović, 2 nastupa, 65 minuta
Sahrudin Hrvat, 1 nastup, 45 minuta
Anes Hercegovac, 2 nastupa, 43 minuta
Mihael Krajinović, 1 nastup 16 minuta

Last modified on Četvrtak, 11 Studeni 2021 13:27
Rate this item
(1 Vote)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 6540

Jučer 7986

Ovaj Tjedan 27833

Ovaj Mjesec 194488

Ukupno 13761640

Currently are 297 guests and no members online