Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Ina Likić nosi zastavu BiH na Olimpijskim igrama za mlade u Južnoj Koreji

15 Sij 2024
1026 times

Nakon što je prošle 2023. godine naša sugrađanka Ina Likić bila članica reprezentacije BiH koja je sudjelovala na XVI. zimskom Europskom omladinskom olimpijskom festivalu (EYOF) u Italiji, ponovno možemo

biti jako ponosni na ovu talentiranu mladu varešku skijašicu.

Ina je sada članica tima BiH koji će od 19. siječnja/januara do 1. veljače/februara 2024. godine predstavljati Bosnu i Hercegovinu na četvrtim Olimpijskim igrama za mlade “YOG Gangwon 2024”, na kojim sudjeluju mladi sportaši iz cijelog svijeta uzrasta do 18 godina.

Tim je predstavljen u prostorijama Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine, a natjecateljski dio  tima čini 6 sportaša koji će nastupati u biatlonu, skijaškom trčanju i alpskom skijanju. To su:  Srđan Lalović – biatlon,  Boris Stanojević -  biatlon i skijaško trčanje, Teodora Delipara -  skijaško trčanje, Melika Jažić - skijaško trčanje, Ina Likić -  alpsko skijanje i Noah Miljković, alpsko skijanje.

Donosimo i nekoliko pojedinsoti vezano za ovu veliku sportsku mai+nifestaciju mladih. Svečana ceremonija otvaranja će se održati 19. siječnja/januara s početkom u 20 sati prema lokalnom vremenu, odnosno u 12 sati prema srednjeeuropskom vremenu. Zastavu Bosne i Hercegovine na ceremoniji otvaranja će nositi Ina Likić i Boris Stanojević.

Bh. tim su pozdravili čelnici OK BiH predsjednik akad. prof. dr Izet Rađo, potpredsjednici Marijan Kvesić i prof. dr Milanko Mučibabić, te generalni sekretar doc. dr Said Fazlagić, koji su ovom prilikom poželjeli sreću i dobre rezultate našem timu. Predsjednik OK BiH je naglasio da je YOG svojevrsna prekretnica i odličan uvod za juniore na putu ka Zimskim olimpijskim igrama. Također je podsjetio prisutne da Olimpijski komitet BiH vodi kampanju za kandidaturu domaćinstva budućih zimskih izdanja Olimpijskih igara mladih koje će po treći put vratiti Olimpijski plamen u Bosnu i Hercegovinu.

Čak 1900 mladih sportaša svijeta natjecat će se u 15 sportova na programu Igara: alpsko skijanje, skijaško trčanje, skijanje slobodnim stilom, nordijska kombinacija, skijaški skokovi, snowboard, sanjkanje, biatlon, bob, skeleton, hokej na ledu, umjetničko klizanje, brzo klizanje, brzo klizanje na kratke staze i karling.

Južnokorejanska oblast Gangwon je 2018. godine bila domaćin Zimskih olimpijskih igara “Pyeong Chang 2018”, a ovogodišnje natjecanje je prvi zimski YOG koji će se održati u Aziji koristeći kapacitete i borilišta koja su nasljeđe Zimskih olimpijskih igara.

Tim će na Igrama pratiti treneri Bojan Minić (biatlon), Stefan Anić (skijaško trčanje), Senad Kazazović (alpsko skijanje), te šefica misije Lana Grgić.
BiH timu YOG Gangwon želimo sportsku sreću i mnogo uspjeha na četvrtim zimskim Olimpijskim igrama za mlade!

  • Ina-Juzna-Koreja-3
  • Ina-Juzna-Koreja-2

Rate this item
(1 Vote)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 2586

Jučer 8359

Ovaj Tjedan 25357

Ovaj Mjesec 231990

Ukupno 14239944

Currently are 178 guests and no members online