Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

"Dobro je činiti dobro" humanitarna večer

15 Tra 2016
10664 times

U subotu 01.12.2012. godine s početkom u 19 sati održan je humanitarna večer i koncert pod nazivom „Dobro je činiti dobro“,

u organizaciji „Foruma žena Strica-Zaruđe“  uz pomoć Župnog ureda Vareš. Vrijedne žene Udruženja pobrinule su se za hranu i piće, a Župni ured za dobru glazbu. Pripremljen je švedski stol na kome su se našli domaći proizvodi koje ove vrijedne žene pripremaju u svojim domovima. Pored domaćih glazbenika tu su još bili i fojnički tamburaši sa našim župnikom koji su cijelo večer uveseljavali prisutne. Cilj ovog humanitarnog koncerta je bio prikupljanje sredstva za Pučku kuhinju u Varešu, koja dnevno hrani stotinjak građana Vareša. Na početku večeri obratila se predsjednica foruma žena Olivera Franjić , a potom i župnik fra Mirko Majdandžić. Prilog ovoj akciji dao je i potpresjednik Federacije BiH Svetozar Pudarić, koji je donirao 6.500 KM za korisnike kuhinje. Fondacija za obnovu i razvoj regije Vareš također je podržala ovu akciju donacijom od 500 KM. Pored njih, akciji su se priključili i načelnik općine Žepče Mato Zovko, načelnik općine Vareš Avdija Kovačević, te predsjednik Općinskog odbora HDZ-a Vareš Zdravko Marošević  sa svojim novčanim prilozima. Pored nabrojanih zvanica tu su još bili Ivica Čurić ministar u Ministarstvu za rad, socijalnu politiku i izbjeglice, Ivo Tadić zastupnik HDZ-a u skupštini Zeničko-dobojskog kantona, kao i predstavnici političkih stranaka iz Vareša. Uz dobru hranu i piće gosti su se zabavili do kasnih sati. Tijekom večeri prikupljeni su dobrotvorni prilozi od svih koji su željeli poduprijeti rad pučke kuhinje. Napominjemo da je humanitarna večer bila zatvorenog tipa, a pored osoba javnog i političkog života odazvali su se i mnogi privatni poduzetnici sa svojim novčanim prilozima. Zahvaljujući ovim dobrim ljudima osigurana su značajna sredstva za rad Pučke kuhinje u narednom razdoblju.

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 3286

Jučer 6946

Ovaj Tjedan 22173

Ovaj Mjesec 182236

Ukupno 13966680

Currently are 115 guests and no members online