Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

"Help" održao predavanje na temu turizma

10 Lip 2016
8880 times

U općini Vareš je danas, 10.06.2016. godine održano predavanje na temu turizma i turističkih potencijala u sklopu projekta koji provodi njemačka

organizacija „Help“. Predavanje je održao Šemsudin Maljević predstavnik Help-a. Uz prisutnost većeg broja potencijalnih i već postojećih pružatelja usluga u oblasti turizma, izvršena je analiza do sada urađenog dijela projekta i planovi za naredno razdoblje.


„U proteklih godinu dana urađeno je nekoliko segmenata kada je turizam u pitanju, a tu se prvenstveo misli na segment sigurnosti, gdje je poseban angažman imao KES Vareš u sklopu obuke spašavanja. Ovo je početak osnivanja gorske službe spašavanja na području općine Vareš, jer segment sigurnosti je na prvom mjestu kada je turizam u pitanju. Dosta je urađeno kada je obilježavanje biciklističkih i drugih staza u pitanju, a radit će se i dalje na postavljanju tabli koje će usmjeravati potencijalne turiste na ovom području. Također, urađeno je nekoliko sjenica (natkrivenih drvenih objekata) koji mogu poslužiti za odmor. Plan nam je da probudimo interes kod vas, te da zajedno s Klubom ekstremnih sportova koji će bit jedna vrsta alternativnog turističkog ureda, osmislimo način kako da privučemo turiste u Vareš. Prvenstveno mislimo na otvaranje web stranice na kojoj će turisti moći pronaći pakete koji zadovoljavaju njihove potrebe, i kontakt osobe koje će bit dostupne za pružanje informacija“, rekao je Šemsudin Maljević.


Vareš je do sada bio zapostavljen kada je turizam u pitanju, a ovo je jedan od načina kako da Varešu vratimo mjesto koje mu i pripada, na vrh ljestvice, jer turistička ponuda Vareša je velika. Ozbiljnim radom i angažmanom svih raspoloživih potencijala, Vareš to može!

IMG0157-Kopiraj
IMG0158-Kopiraj
IMG0160-Kopiraj
IMG0159-Kopiraj

Last modified on Petak, 10 Lipanj 2016 19:12
Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 1939

Jučer 6416

Ovaj Tjedan 1939

Ovaj Mjesec 212154

Ukupno 13996598

Currently are 173 guests and no members online