Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Općina Vareš pokrenula realizaciju programa postinvesticijske podrške

11 Svi 2018
2600 times

Vareš, 9. maja/svibnja 2018. godine – Danas su predstavnici Općine Vareš posjetili kompaniju „Kapetanović“ doo Vareš

u cilju prikupljanja informacija o trenutnim poslovnim aktivnostima i izazovima s kojima se ova kompanija suočava u svom redovitom poslovanju. Prvobitna djelatnost ove kompanije je bila transport i iskorištavanje šuma, da bi tijekom 2002. godine ista bila proširena primarnom preradom drveta, točnije proizvodnjom piljene građe, a danas kompanija proizvodi gotove kuće od drveta. Na sastanku se razgovaralo o ukupnom ambijentu za poslovanje u općini Vareš, te prijedlozima za unaprjeđenje, eventualno uočenim preprekama za poslovanje,  ali i planovima za nove investicije, te načinu na koji Općina može konkretno pomoći u realizaciji razvojnih planova ovog poslovnog subjekta.

Polazeći od činjenice da uspješno realizirane investicije pomažu održivi ekonomski razvoj lokalne zajednice, Općina Vareš se priključila i postala aktivni član Suradničke mreže, mreže institucija na svim razinama vlasti u Bosni i Hercegovini, uspostavljene radi pružanja podrške investitorima u rješavanju otvorenih pitanja s kojim se susreću u poslovanju.

Uspješnost realizacije postojećih poduzetničkih projekata najbolja je preporuka novim investitorima da općina Vareš jeste pravo mjesto za realizaciju njihovih poduzetničkih ideja. U tom smislu, Općina namjerava sustavno posjećivati aktivne kompanije na teritoriji Vareša kako bi uspostavila izravnu komunikaciju i prikupila informacije s namjerom identificiranja otvorenih pitanja, posebno onih koje priječe realizaciju zdravih poslovnih ideja. Identificirana pitanja će se dalje upućivati, na razmatranje, nadležnim tijelima Općine, ali i drugim institucijama u Suradničkoj mreži, ovisno od njihovih nadležnosti. Ovim aktivnostima Općina će kontinuirano raditi na unaprjeđenju poslovnog okruženja čineći ga atraktivnijim za održanje postojećih i privlačenje novih investicija.

Ove aktivnosti su dio Projekta privlačenja investicija i unapređenja poslovnog okruženja na lokalnoj razini (LIFE) koji provodi Međunarodna finansijska korporacija IFC uz podršku i suradnju s Britanskom ambasadom.

Preuzeto s www.vares.info

Last modified on Petak, 11 Svi 2018 11:47
Rate this item
(1 Vote)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 1886

Jučer 10419

Ovaj Tjedan 46610

Ovaj Mjesec 137019

Ukupno 13921463

Currently are 566 guests and no members online