Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Održana Javna rasprava o Nacrtu Zakona o nabavci, držanju i nošenju oružja

19 Lip 2018
1575 times

Danas, 19.06.2018. godine održana je Javna rasprava o Nacrtu Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o nabavci, držanju i nošenju oružja i municije,

koji je na svojoj sjednici održanoj 22.05.2018. godine utvrdila Skupština Zeničko-dobojskog kantona. Javna rasprava održana je u dvorani Općinskog vijeća Vareš na kojoj su prisutstvovali zainteresirani građani, udruženja i predstavnici MUP-a.

Javnu raspravu vodio je predstavnik MUP-a ZDK Miralem Duraković, šef ureda policijskog komesara i inspektor policijskog komesarijata Vahid Đelo.

Cilj današnje javne rasprave bio je da se o predloženim rješenjima u Nacrtu Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o nabavci, držanju i nošenju oružja i minicije upoznaju predstavnici svih zainteresiranih subjekata s područja Općine Vareš, uključujući lovačka društva, poduzeća koja se bave prometom oružja i municije, udruženja građana i drugi.

Osnovne naznake navedenog Nacrta Zakona o kojem su danas raspravljali najviše su bile vezane za ponovno izdavanje dozvola osobama koje su ih imale, ali zbog određenih okolnosti nisu ih produžavale. Također, raspravljano je o nabavci i količini municije koju određena osoba ili udruženje može nabaviti, te na koji način to mogu učiniti nakon usvajanja zakona. Raspravljalo se i o odgovornim osobama u poduzećima koje imaju svoje unutarnje sigurnosne službe, kao i o mogućnostima iznajmljivanja naoružanja osobama iz inozemstva.

Bilo je riječi o optičkim spravama, njihovom upisu u evidenciju i koje su olakšice po ovom pitanju. U raspravu su se aktivno uključili ispred  Lovačkog društva „Zvijezda“ Zakir Džafo i tajnik Općinskog vijeća Leon Pavlović sa svojim prijedlozima i primjedbama za navedeni Nacrt zakona.

Evidentirani su svi prijedlozi i primjedbe koji će u narednom razdoblju bit razmatrani  i uvršteni  u navedeni zakon.

IMG7378-JROruzje
Javnaoruzje
Javnaoruzje1

Last modified on Utorak, 19 Lipanj 2018 12:07
Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 5166

Jučer 8185

Ovaj Tjedan 32238

Ovaj Mjesec 192301

Ukupno 13976745

Currently are 110 guests and no members online