Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Održana osnivačka skupština "Udruženja obespravljenih radnika Vareš"

14 Tra 2016
1710 times

U subotu, 12.03.2016. godine u dvorani općine Vareš održana je osnivačka skupština

„Udruženja obespravljenih radnika Vareš“. Inicijativu za osnivanje ovog odruženja pokrenuli su radnici Tvornice rezervnih dijelova Vareš iz razloga nemogućnosti ostvarivanja prava odlaska u mirovinu zbog neuplaćenih doprinosa. Skupštinu je otvorio i prisutne pozdravio Stjepan Šurkić, a članovi inicijativnog odbra Nail Alihodžić i Akif Muminović također su uputili prisutnima par pozdravnih riječi. Nakon što je utvrđen dnevni red pristupilo se glasanju za članove Nadzornog odbora i predsjednika Udruženja. Jednoglasno su u Nadzorni odbor izabrani: Nail Alihodžić, Stjepan Šurkić i Mujčin Likić. Za predsjednika udruženja izabran je Nail Alihodžić , a za zamjenika Stjepan Šurkić i Mujčin Likić član. Sjedište udruženja nalazi se u ulici Put mira u Varešu. Kako nam je rekao novoizabrani predsjednik udruženja Nail Alihodžić cilj udruženja je da kroz rad udruženja pokušaju ostvariti prava za sve radnike, a ne samo za radnike Tvornice rezervnih dijelova. U udruženje se mogu učlaniti svi koji to žele i koji nisu ostvarili prava odlaska u mirovinu zbog neuplaćenih sredstava za mirovinsko osiguranje. Vjerujemo da će udruženje u vrlo kratkom roku ostvariti prve rezultate svog rada, naglasio je predsjednik Alihodžić.
Osnivačkoj skupštini udruženja prisustvovali su ministar prostornog uređenja i okoliša u ZDK Fahrudin Brkić, načelnik općine Avdija Kovačević i predsjedavajući Općinskog vijeća Zdravko Marošević i dali punu podršku radu udruženja.

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 5519

Jučer 8551

Ovaj Tjedan 39623

Ovaj Mjesec 26328

Ukupno 14034282

Currently are 150 guests and no members online