Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Varešanima prezentiran Projekt razvoja ruralnog poslovanja

06 Svi 2016
10386 times

Četrdesetak zainteresiranih poljoprivrednih proizvođača

s područja općine Vareš okupilo se danas u Mješovitoj srednjoj školi Nordbat2    na prezentaciji Projekta razvoja ruralnog poslovanja – komponenta 1 upriličenoj od predstavnica Sarajevske regionalne razvojne agencije SERDE. Prezentatorice su bile Armina Arslanagić Čengić - projekt menadžerica SERDE i Ana Dropulić - koordinatorica Ureda za koordinaciju projekata (PCU) Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva FBiH. Na prezentaciji je predstavljen vid suradnje i podrška poljoprivrednim proizvođačima i udruženjima/zadrugama u okviru projekta, te su im dane osnovne informacije. 
Opći cilj ovog projekta je smanjenje siromaštva na selu kroz različite vidove pomoći za povećanje prihoda ciljne skupine i osnaživanje njihovih sposobnosti brzog oporavka kroz izgradnju i jačanje profitabilnih farmskih i nefarmskih poduzeća. Ciljne skupine projekta su: mali, siromašni poljoprivredni proizvođači zainteresirani za komercijalnu poljoprivredu, udruženja poljoprivrednika i zadruge orijentirane prema malim farmerima, te nezaposlene žene i mladi.
Ispred Općine Vareš na prezentaciji je bio stručni suradnik za poljoprivredu Dragan Orozović. Inače, općina Vareš je jedna od 27 općina iz svih 10 kantona u Federaciji BiH i kao takva dio projekta u naredne 3 godine. Projekt financira Međunarodni fond za razvoj poljoprivrede (IFAD) u BiH, a njegova ukupna vrijednost je 18,09 milijuna USD.

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 3111

Jučer 6416

Ovaj Tjedan 3111

Ovaj Mjesec 213326

Ukupno 13997770

Currently are 170 guests and no members online