Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Obukom na Palama započeo projekt "Via Dinarica"

17 Lis 2016
2448 times

Na Palama je 15. i 16.10.2016.g. održavanjem obuke Upravljanja projektnim ciklusom za planinarska društva i

klubove koji su bazirani duž staze Via Dinarica započeo ovaj mega projekt.
Via Dinarica je međunarodna staza koja ima za cilj unapređenje, razvoj i povezivanje ekonomskih, ekoloških i društvenih potencijala regije Dinarskih Alpi. Via Dinarica omogućava i podstiče održivi razvoj i napredak, uz očuvanje prirodne i kulturne raznolikosti ovog prostora (staza prolazi kroz BiH, Albaniju, Kosovo, Srbiju, Hrvatsku,Crnu Goru i Sloveniju.
Staza je namijenjena planinarima, izletnicima i avanturistima koji posjećuju područje Dinarida, a projekat se fokusira na mogućnosti regije da spoji turizam, organsku poljoprivredu, okoliš i kreativne industrije u svrhu formiranja održive alijanse pružatelja usluga koji će cijeniti i promovirati društveni i ekonomski razvoj.
Projekat Via Dinarica su inicirali Agencij za međunarodni razvoj SAD-a (USAID) i Razvojni program Ujedinjenih naroda (UNDP) u Bosni i Hercegovini. UNDP kao glavni koodrinator projekta, gradi mrežu partnera i suradnika na državnom nivou kako bi ova ideja zaživjela.Via Dinarica je ušla među 10 top turističkih destinacija na svijetu, a u Federaciji BiH prolazi kroz 19 općina među kojima je i Vareš.
Na obuci su Vareš predstavljali Boško Andrić i Admir Čizmo.

Bosko2
Bosko3
Bosko4
Bosko5

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 3790

Jučer 8939

Ovaj Tjedan 39801

Ovaj Mjesec 199864

Ukupno 13984308

Currently are 153 guests and no members online