Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Predstavnici IFAD-a razgovarali s poljoprivrednim proizvođačima

27 Lis 2016
1930 times

U velikoj dvorani općine Vareš danas, 27.10.2016. godine održan je sastanak sa predstavnicima IFAD-a i poljoprivrednih proizvođača s

područja općine Vareš. Pored jednog od direktora IFAD-a sastanku su prisustvovali predstavnici SERDA-e koju je zastupala Amina Arslanagić, Aida Selimić - predstavnica Ureda za koordinaciju projekata, predstavnici OpćineVareš, predstavnice udruga žena i predstavnici poljoprivrednih proizvođača s područja naše općine. 

Na početku sastanka prisutne je pozdravio Dragan Orozović koji je ujedno bio i moderator sastanka, a potom se krenulo s izlaganjima vezanim za poljoprivrednu proizvodnju na području naše općine. O Udruženju poljoprivrednih proizvođača s područja općine Vareš nešto više rekao je Dženan Džafo:“ Udruga ima oko 50 članova čija ukupna površina zauzima od 50 – 70 dunuma . Pored članova koji se bave uzgojem malina ili nekog drugog jagodičastog voća imamo i nekoliko članova pčelara, za sada samo tri. Plan Udruge je povećanje kapaciteta i konkurentnosti na tržištu, a osnovni cilj je uvezivanje svih poljoprivrednih proizvođača kroz zajednički nastup na tržištu i zaštita domaće proizvodnje. Glavni problem Udruženja je slaba zaštita na tržištu i nedovoljna podrška lokalne zajednice“, naglasio je Džafo. 

O konkretnim problemima u razvoju poljoprivrede govorili su neki od proizvođača kroz primjere s kojima se susreću u radu. O modalitetima uspješnije proizvodnje ideje su iznijeli načelnik općine Avdija Kovačević, ali i novoizabrani načelnik Zdravko Marošević kroz primjere s kojima su se susretali ali i načinima kako u budućnosti realizirati neke od projekata. IFAD će u narednom razdoblju razmotriti predložene ideje oko načina implementacije projekata koji će bit usmjereni na nabavku mehanizacije za poljoprivredne proizvođače. 

IfadOpcina
IMG3339-Copy
IMG3340-Copy
IMG3341-Copy

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 8264

Jučer 8185

Ovaj Tjedan 35336

Ovaj Mjesec 195399

Ukupno 13979843

Currently are 116 guests and no members online