Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

PRO - Budućnost održao sastanak s radnom grupom

07 Pro 2016
2119 times

U kabinetu općinskog načelnika Zdravka Maroševića, danas 06.12.2016. godine održan je

sastanak s predstavnicima udruženja PRO-Budućnost i radne grupe koju je oformila općina Vareš. U radnu grupu su uključeni pored načelnika Maroševića i Malik Likić  - koordinator, Sahudina Beganović – BZK Preporod Vareš, Gordana Berberović – Forum žena Strica Zaruđe i Ivan Lovrić – Hrvatski radio Bobovac, a predstavnice PRO-Budućnosti su bile Dajana Rudanović – CRS i Tatjana Grujo - Caritas. Ovo je već drugi sastanak radne grupe na kome su dogovoreni konkretni zadaci za naredno razdoblje i aktivnosti koje će se provoditi u općini Vareš. 

Osnovni cilje projekta PRO-Budućnost je izgradnja povjerenja među građanima svih etničkih grupa u Bosni i Hercegovini, te podrška okruženju u kojem će građani, ohrabreni ključnim uticajnim akterima, zagovarati za druševene promjene koje će rezultirati poboljšanim kvalitetom života. Na sastanku je dogovorena prva aktivnost za 21.12.2016. godine pod nazivom „Naši razgovori“, a koja će bit u formi okruglog stola i koja će se održati u općini Vareš. Predavač na ovom okruglom stolu bit će uvaženi  profesor Nerzuk Ćurak sa Fakulteta političkih nauka u  Sarajevu. Radni naziv aktivnosti  bit će “Kako  lokalne vlasti mogu  doprinjeti izgradnji mira?”, a aktivnost će moderirati dugogodišnji partner PRO - Budućnosti, Vehid Šehić iz lokalne organizacije “Forum građana Tuzle”. FGT je inače i nosilac aktivnosti  “Naši razgovori” u okviru projekta PRO-Budućnost. Na ovom okruglom stolu predviđeno je  obraćanje načelnika Maroševića i načelnika općina Breza, Istiočnog Sarajeva i općine Centar Sarajevo

Ovaj projekt financira USAID, a implementira Catholic Relief Service (CRS) zajedno s partnerima: Fondacijom Mozaik, Caritasom Bosne i Hercegovine, Forumom građana Tuzla, Helsinškim parlamentom građana Banja Luka i Međureligijskim vijećem u Bosni i Hercegovini. Trajanje projekta je do rujna 2017. godine.

pro1
pro2
pro3
pro4

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 3100

Jučer 6416

Ovaj Tjedan 3100

Ovaj Mjesec 213315

Ukupno 13997759

Currently are 166 guests and no members online