Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

POVRAT OD 15 DO 35% NA UTOPLJAVANJE DOMA

23 Ruj 2017
1780 times

Ugradite nove prozore, fasadu, kotao za centralno grijanje, ili realizirajte drugi projekt energetske efikasnosti u domaćinstvu i ostvarite pravo na poticajni bonus  – od 15 do 35% od iznosa investicije!

Riječ je o projektu Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) i UniCredit Banke u BiH ukupne vrijednosti od 12 miliona EUR koji potiče ulaganja u energetsku efikasnost u domaćinstvima u Bosni i Hercegovini, uštedu u potrošnji energije i smanjenje emisije štetnih plinova.

Banka nudi jedinstveni kreditni proizvod uz bespovratnu keš uplatu na korisnikov tekući račun kao poticaj za realizirani projekt. Kredit je namijenjen stanovništvu kojim se financira kupovina materijala i opreme za renoviranje ili gradnju kuća i stanova s ciljem poboljšanja energetske efikasnosti u domaćinstvima u Bosni i Hercegovini. Na osnovu predračuna firme „PERO“ Zenica d.o.o. banka odobrava gotovinski kredit, ali i poticajni bespovratni bonus za ulaganja u rasponu od 15% do 35% od iznosa investicije ili iznosa kredita.

Npr. na kupovinu peći na pelet ostvaruje se povrat od 15%, na fasadu i do 25%, povrat na utopljavanje cijelog doma iznosi 35%.

U Centrima za gradnju i uređenje doma PERO u Zenici, Jajcu, Maglaju i Varešu možete pronaći sve potrebne materijale i opremu koji zadovoljavaju određene klase energetske efikasnosti, tj. posjeduju energetske certifikate, kao što su:

•    Materijali za termo-izolaciju (stiropor, kamena vuna...)
•    Fasadni sistemi
•    Krovovi
•    Prozori i vrata
•    Peći i kotlovi na pelet


Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 9300

Jučer 7978

Ovaj Tjedan 43605

Ovaj Mjesec 134014

Ukupno 13918458

Currently are 264 guests and no members online