Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Obilježavanje Svjetskog dana turizma sutra u Varešu

26 Ruj 2017
2476 times

U sklopu ceremonije obilježavanja Svjetskog dana

turizma 2017. godine u Bosni i Hercegovini, sutra 27. rujna 2017. godine općinu Vareš će posjetiti Edita Đapo, ministrica okoliša i turizma FBiH i Sukhrob Khoshmukhamedov, vršitelj dužnosti rezidentnog predstavnika UNDP-a BiH.

Zajedno s njima u izaslanstvu će biti  Azra Džigal - savjetnica federalne ministrice okoliša i turizma, Helena Bilbija - predstavnica FMOIT, Božena Kaltak - voditeljica projekta Via Dinarica, te Asim Šahinpašić - predstavnik UNDP-a. Tijekom boravka u Varešu izaslanstvo će posjetiti korisnike sredstava Ministarstva u selima Sjenokos i Strica, te razgovarati s načelnikom općine Vareš Zdravkom Maroševićem i njegovim suradnicima.

U selu Strica bit će upriličena i Prezentacija postignuća projekta Via Dinarica i mogućnosti razvoja tog područja. Inače, tema ovogodišnjeg Svjetskog dana turizma je održivi turizam kao instrument razvoja. 

Ceremonija obilježavanja se organizira u okviru projekta Via Dinarica: platforma za održivi razvoj turizma i lokalni ekonomski rast, kojeg implementiraju i financiraju Agencija SAD-a za međunarodni razvoj (USAID) u Bosni i Hercegovini (BiH) i Razvojni program Ujedinjenih naroda (UNDP) u BiH. Ciljevi ove inicijative su promocija dinarskog koridora i smanjenje ekonomskih, socijalnih i regionalnih različitosti u BiH, putem afirmacije Via Dinarice kao regionalne turističke destinacije i povećanja konkurentnosti u oblasti avanturističkog i rekreativnog turizma kojim se promovira prirodna baština BiH.

Last modified on Utorak, 26 Rujan 2017 12:41
Rate this item
(1 Vote)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 1521

Jučer 6946

Ovaj Tjedan 20408

Ovaj Mjesec 180471

Ukupno 13964915

Currently are one guest and no members online