Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Održan Forum sigurnosti građana općine Vareš

28 Ruj 2017
2710 times

Nakon šest mjeseci danas, 27.09.2017. godine u općinskoj zgradi održan je Forum sigurnosti građana općine Vareš.

Forum je koncipiran tako da se u njega uključe svi segmenti društva uz prisustvo njihovih predstavnika.

Na Fourm su se odazvali ispred Policijske stanice Vareš zapovjednik Edin Karamustafić i Marko Mutić, ispred OŠ Vareš direktor Muris Parić i pedagogica Suvada Karavdić, Nihada Gondžo – Centar za socijalni rad, Marko Barnjak JU Dječiji vrtić, Jasna Svinčicki – Biro za zapošljavanje, Nehrudin Muftić direktor OŠ Vareš Majdan, Mirnes Hrvat direktor MSŠ Nordbat 2 i pedagogica Edina Selimović, Adisa Likić – Udruga žena za ruralni razvoj Zvijezda Vareš, Mersad Đido predstavnik Općine Vareš, Malik Likić – NK Vareš i Ivan Lovrić – Hrvatski radio Bobovac.

Forum je kao predsjedavajući otvorio Mersad Đido i upoznao prisutne sa dosadašnjim radom. Najznačajniji rad Foruma zasniva se na podacima iz PS Vareš, a o tim podacima najviše je rekao zapovjednik PS Vareš Edin Karamustafić. Istaknuto je da je stanje sigurnosti u odnosu na prošlu godinu dosta poboljšano, a kada su podaci za proteklih šest mjeseci navedeno je da je bilo 16 narušavanja javnog reda i mira što je za 20 % manje u odnosu na prošlu 2016. godinu. Kada je promet u pitanju bilo je 14 prometnih nezgoda bez težih ozljeda. Izvršeno je 9 krivičnih djela. Posljednje aktivnosti usmjerene su na kontrolu prometa i nelegalnu sječu šume, ali i mjerama na suzbijanju konzumiranja alkohola na javnom mjestu i uporabu narkotičkih sredstava.

Tijekom rada Foruma izneseni su problemi na koje su prisutni ukazali, a koji će doprinijeti na poboljšanju sigurnosti svih građana. Svi prijedlozi bit će upućeni na adrese nadležnih institucija i nadamo se da će uroditi plodom u narednom razdoblju. 

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 907

Jučer 4915

Ovaj Tjedan 5822

Ovaj Mjesec 136080

Ukupno 13703232

Currently are 55 guests and no members online