Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Upozorenje iz PS Vareš

23 Pro 2017
1127 times

Iz Policijske stanice Vareš dobili smo upozorenje u povodu nastupajućih praznika.

Zakonom o javnom redu i miru Ze-Do kantona ( Sl. List br. 12/16) definirani su uvjeti i način ustupanja, kupovine i prodaje pirotehničkih sredstava, uporabe pirotehničkih sredstava kao i uvjeti i način priređivanja vatrometa i sličnih priredbi na javnom mjestu.

Podsjećamo, poduzimanje navedenih radnji u suprotnosti sa zakonskim odredbama, odnosno bez najave i odobrenja nadležnog organa kao i bez poduzimanja potrebnih mjera sigurosti kažnjivo je u skladu sa navedenim zakonom, a za počinjeni prekršaj predviđene su novčane kazne u visini od 150 – 500 KM. Za malodobne počinitelje prekršaja sankcije se izriču roditeljima odnosno zakonskim skrbnicima.

S ciljem sprečavanja nastanka neželjenih posljedica – zadobivanja tjelesnih ozljeda i oštećenja imovine, obavještavaju se građani općine Vareš da će Policijska stanica Vareš, tijekom predstojećih blagdana pojačati nadzor u svezi prodaje i uporabe pirotehničkih sredstava.

S tim u vezi, pozivaju se sugrađani na poštivanje zakonskih odredbi te pojačan oprez pri uporabi  pirotehničkih sredstava, a posebno je potrebno da roditelji i prosvjetni djelatnici poduzmu potrebne mjere tj. skrenu pozornost mladima na zakonske odredbe i opasnosti pri uporabi ovih sredstava kako bi se izbjegle neželjene posljedice među djecom i mladima.

U potpisu ove obavijesti je zaopvjednik PS Vareš Edin Karamustafić

Rate this item
(1 Vote)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 59

Jučer 137

Ovaj Tjedan 880

Ovaj Mjesec 1973

Ukupno 6531911

Currently are 65 guests and no members online