Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

JAVNI POZIV ZA NEVLADINE ORGANIZACIJE ILI NEFORMALNE GRUPE I UDRUZENJA ŽENA!!!

27 Sij 2018
2094 times

JAVNI POZV  ZA NEVLADINE ORGANIZACIJE ILI NEFORMALNE GRUPE I UDRUŽENJA ŽENA FOKUSIRANE NA RAD SA MARGINALIZIRANIM 

ŽENAMA  U  LOKALNOJ ZAJEDNICI (ŽENE IZ RURALNIH PODRUČJA, SOCIJALNO ISKLJUČENE ŽENE, POVRATNICE, ŽENE ŽRTVE NASILJA I SL.)

Fondacija za osnaživanje žena uz finansijsku podrškuTRAG Fondacije objavljuje javni poziv za nevladine organizacije  fokusirane na rad sa marginaliziranim ženama u lokalnoj zajednici (žene iz ruralnih područja, socijalno isključene žene, žene žrtve nasilja i sl.) za učestvovanje u edukativnom programu AGENDA: BORBA PROTIV SIROMAŠTVA MARGINALIZIRANIH I SOCIJALNO UGROŽENIH ŽENA – SA FOKUSOM NA RURALNA PODRUČJA.

U sklopu ovog programa biće organizovan praktični i edukativni modul „Odnosi sa javnošću i inicijative u zajednici - od promocije do kampanje“! Cilj organizovanja ovog edukativnog programa je jačanje manjih nevladinih organizacia ili neformalnih udruženja žena u njihovoj borbi protiv siromaštva i za socijalnu, ekonomsku i drugu ravnopravnost žena u lokalnim zajednicama. Edukativni program će biti održan kroz radionicu planiranu za 17 i 18 februar  2018 godine u Sarajevu, a implementacija osmišljenih inicijativa u lokalnoj zajednici je planirana u Martu i Aprilu 2018 godine.
Edukativni program se sastoji od:
-       Interaktivne i inovativne radionice iz oblasti promocije, odnosa sajavnostima, kreiranje i planiranje zagovaračkih kampanja;
-       Izrade plana akcije;
-       Dodjele mini grant sredstava za podršku ženama u pripremi za proljetnu sjetvu kao vid kampanje i akcije u zajednici u borbi protiv siromaštva i organizovanju jednog javnog promotivnog događaja u sklopu izvođenja akcije informisanja  u odabranim lokalnim zajednicama;

Ovaj program je namijenjen tzv. “Grassroots” organizacijama, ili neformalnim grupama koje okupljaju žene,a koje su fokusirane na rad sa odabranim grupama žena u svojim lokalnim zajednicima. Sve odabrane organizacije za učešće u ovom programu će osim predviđene edukacije imati priliku i da realizuju jednu konkretnu zagovaračku inicijativu koja će biti finansirana sredstvima Fondacije.U toku procesa selekcije biće odabrano 10 organizacija sa područja cijele BiH, a u programu će moći učestvovati po dvije osobe iz svake organizacije. Kako bi uspješno prošle selekciju, sve zainteresovane organizacije putem navedenih kontakata Fondacije za osnaživanje žena  trebaju ispunjavati sljedeće uslove:
-       Da su spremne učestvovati u cijelom programu (od edukacije do konkretne implementacije akcija u lokalnoj zajednici – odabirom i kandidovanjem dvije osobe iz Organizacije za učešće u cijelom programu – koje će kasnije biti i ostati njihov resurs);
-       Da je njihov rad fokusiran na rad sa barem jednom pomenutom grupom žena i da žele ojačati taj svoj rad;
-       Da rade i djeluju u skladu sa zakonom.
-       Molimo da priložite sljedeće dokumente:
o   Aplikaciju za učešće  FORMULAR ZA APLIKACIJU (u prilogu)
o   Rješenje o registraciji;
o   Statut Udruženja;
o   Finalni ili završni obračun za proteklu godinu,
o   Par referenci
Ukoliko na ovaj poziv apliciraju neformalna udruženja onda će nam biti potrebni podaci, cv, kraća biografija i barem dvije pisane preporuke za osobu koja vodi ili je predstavnik te grupe.
Molimo vas da  popunjenu aplikaciju sa pomenutim dokumentima pošaljete putem emiala: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. najkasnije do 07- februara 2018 godine do 12  sati!:
Za sva dodatna pitanja možete nas  kontaktirati  putem emaila: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..
Fondacija za osnaživanje žena
Tim Fondacije  
Telefon:  061 334 954

Više informacija ovdje.

- Fond za ženske inicijative - otvoren do: 07.02.2018

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 5636

Jučer 10419

Ovaj Tjedan 50360

Ovaj Mjesec 140769

Ukupno 13925213

Currently are 695 guests and no members online