Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

STIPENDIJE BRITANKSE FONDACIJE I STIPENDIJE HEINRICH BOLL

26 Velj 2018
1710 times

 Otvoren je poziv za stipendije Heinrich Böll fondacije za master i doktorski studij i  Stipendije

britanske fondacije “British Scholarship Trust” za akademsku 2018/19. godinu. Više informacija možete pronaći na stranici
Heinrich Böll fondacije i British Scholarship Trust

Stipendije britanske fondacije "British Scholarship Trust" za akademsku 2018/19. godinu. Datum objave: 25.02.2018
Britanska fondacija "British Scholarship Trust" svake godine nudi stipendije kandidatima iz Bosne i Hercegovine za postdiplomske programe. Stipendije, u trajanju od jednog do tri mjeseca, su namijenjene istraživanjima iz svih naučnih oblasti na univerzitetima u Velikoj Britaniji.

U akademskoj 2018/19. godini Fondacija dodjeljuje stipendije kandidatima iz Bosne i Hercegovine upisanim u postdiplomske programie u Bosni i Hercegovini i imaju manje od 30 godina. Konačnu selekciju vrši Fondacija, a jedini kriterij u toj selekciji je kvalitet rada pojedinca i mogućnost da postigne značajan napredak tokom svog kratkog boravka u Velikoj Britaniji. Fondacija nudi samo kratke boravke, uglavnom od 1 do 3 mjeseca, te ne pokriva troškove školarine.

Rok za prijave je 1. mart 2018. godine, a više podataka o stipendijama kao i formulare za aplikaciju na engleskom jeziku možete pronaći na: http://www.britishscholarshiptrust.org/

Napomena: Studenti visokoškolskih ustanova iz Federacije Bosne i Hercegovine trebaju svoje aplikacije s traženim prilozima dostaviti na adresu:

Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke
Sektor za visoko obrazovanje
Za stipendiju fondacije "The British Scholarship Trust"
Dr. Ante Starčevića bb
88000 Mostar
Bosna i Hercegovina

Datum objave: 25.02.2018
Odjel za stipendije Heinrich Böll fondacije objavio je poziv za dodjelu stipendija studentima diplomskog, postdiplomskog i doktorskog studija, koji žele da studiraju bilo koje discipline na nekom od univerziteta primijenjenih nauka i univerziteta umjetnosti. Rok za prijave je 1.3.2018. godine. 

Fondacija godišnje dodijeli preko 1200 stipendija, a za stipendije se mogu prijaviti kandidati sa visokim akademskim prosjekom, koji su društveno i politički angažovani i imaju interesovanja za osnovne vrijednosti fondacije: ekologiju i samoodrživost, demokratiju i ljudska prava, samoodređenje i pravdu.

Uslovi za magistarske studije su da kandidat ima osnovnu diplomu (bachelor, četiri godine), da se kandidat prijavljuje za stipendiju prije početka magistarskih studija ili u toku prvog semestra (u vrijeme prijave) i da kandidat ima odlično ili napredno znanje engleskog jezika, a uslovi za doktorske studije su da kandidat mora obezbijediti dokaz da mu je odobren status studenta na nekoj od akreditovanih akademskih institucija u Njemačkoj, da se projekat kandidata odnosi na rad Fondacije (poželjno) i da kandidat ima odlično ili napredno znanje engleskog jezika.

Prijave se podnose elektronskim putem dva puta godišnje preko portala za prijave, a portal za podnošenje prijava je otvoren oko šest sedmica prije roka za prijavu. U okviru online prijave, dostavlja se sva neophodna dokumentacija.

Poziv je otvoren do 1. marta 2018. godine, a detaljnije informacije o konkursu, kao i samoj aplikaciji, možete pronaći na sljedećem linku: https://www.boell.de/en/scholarships-application

Last modified on Ponedjeljak, 26 Veljača 2018 14:16
Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 5914

Jučer 7978

Ovaj Tjedan 40219

Ovaj Mjesec 130628

Ukupno 13915072

Currently are 254 guests and no members online