Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Nastavak pomoći građanima BiH koji su nastradali u poplavama prije tri godine

22 Ožu 2018
2269 times

Ovim putem vas obavještavamo da su objavljene preliminarne liste korisnika/ca pomoći u okviru projekta koji finansira Evropska unija

za izgradnju i sanaciju stambenih jedinica uništenih ili oštećenih u poplavama 2014. godine. Preliminarne liste odnose se na domaćinstva koja su aplicirala na Javni poziv za odabir korisnika/ca pomoći koji je objavljen u sklopu druge faze Programa stambenog zbrinjavanja. Na Javni poziv, koji je bio otvoren od 9. oktobra do 9. novembra 2017. godine, prijavilo se 3.950 domaćinstava.

Odabir korisnika/ca je vršen od strane općinskih/gradskih Komisija, koje čine po jedan predstavnik/ca općinske/gradske uprave, centra za socijalni rad, mjesne zajednice, nevladine ogranizacije aktivne na tom području, te predstavnik/ca Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH ili partnerske organizacije.

Preliminarne liste korisnika/ca se mogu pogledati na:
    oglasnim pločama mjesnih zajednica, općina i gradskih uprava, te centara za socijalni rad koji učestvuju u Programu;
    službenoj web stranici UNDP u BiH: www.ba.undp.org;
    službenim web stranicama općina i gradova koji učestvuju u Programu.
S objavljivanjem preliminarne liste, otvoren je i rok za žalbe u trajanju od 14 dana. Žalbe se predaju u prostorijama općine/gradske uprave u pisanoj formi. Po isteku roka za žalbe, bit će objavljena finalna lista korisnika/ca.

Program stambenog zbrinjavanja pruža dodatnu podršku samoodrživom oporavku kroz sanaciju i izgradnju stambenih jedinica i ekonomsko osnaživanje socijalno ugroženih osoba čiji su domovi oštećeni ili uništeni u poplavama i klizištima 2014. godine. Program, vrijedan 15 miliona eura, finansira Evropska unija, u iznosu od 12,5 miliona eura, u saradnji sa Vladom Federacije BiH, Vladom Republike Srpske,  partnerskim općinama i gradovima i UNDP u BiH. 

Program implementira UNDP u BiH, zajedno sa Međunarodnom organizacijom za migracije (IOM), Arbeiter-Samariter-Bund (ASB), Hilfswerk International Austria (HWA) i partnerskim općinama i gradovima. Program se provodi na području 44 općine/grada: Banja Luka, Bijeljina, Bratunac, Brod, Cazin, Doboj, Doboj Istok, Domaljevac-Šamac, Donji Žabar, Goražde, Gračanica, Gradiška, Jezero, Kakanj, Kalesija, Kostajnica, Laktaši, Lopare, Maglaj, Modriča, Novi Grad, Odžak, Orašje, Petrovo, Prijedor, Prnjavor, Sapna, Srbac, Srebrenik, Šamac, Šekovići, Šipovo, Teslić, Tešanj, Travnik, Tuzla, Ugljevik, Vareš, Vlasenica, Vogošća, Zavidovići, Zenica, Zvornik i Žepče.

Rate this item
(1 Vote)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 1650

Jučer 4915

Ovaj Tjedan 6565

Ovaj Mjesec 136823

Ukupno 13703975

Currently are 34 guests and no members online