Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Općina Vareš pokrenula realizaciju programa postinvesticijske podrške

18 Lip 2018
3549 times

Vareš, 13. lipnja/juna 2018. godine – Danas su predstavnici Općine Vareš posjetili kompanije „Edi-Control“ doo Vareš i „SeanTech Bosnia“

u cilju prikupljanja informacija o trenutnim poslovnim aktivnostima i izazovima s kojima se ove kompanije suočavaju u svom redovnom poslovanju. Obje kompanije posluju u sektoru metaloprerade. „Edi-Control“ doo Vareš je osnovana 2003. godine i bave se strojnom obradom metala glodanjem i tokarenjem na CNC strojevima kao i pružanjem usluga zavarivanja, montaže određenih sklopova i transporta. „SeanTech Bosina“ je kompanija koja se bavi bravarenjem, varenjem, pljeskarenjem, strojnom obradom metala na CNC strojevima, termičkom obradom, montažom, mjerenjem i otpremom, kao i izradom tehničke dokumentacije te tako imaju jedan zaokružen proces. Na sastanku se razgovaralo o ukupnom ambijentu za poslovanje u općini Vareš, te prijedlozima za unapređenje, eventualno uočenim preprekama za poslovanje,  ali i planovima za nove investicije, te načinu na koji Općina može konkretno pomoći u realizaciji razvojnih planova ovih poslovnih subjekata.

Polazeći od činjenice da uspješno realizirane investicije pomažu održivi ekonomski razvoj lokalne zajednice, Općina Vareš se priključila i postala aktivni član Saradničke mreže, mreže institucija na svim nivoima vlasti u Bosni i Hercegovini, uspostavljene radi pružanja podrške investitorima u rješavanju otvorenih pitanja s kojim se susreću u poslovanju.

Uspješnost realizacije postojećih poduzetničkih projekata najbolja je preporuka novim investitorima da općina Vareš jeste pravo mjesto za realizaciju njihovih poduzetničkih ideja. U tom smislu, Općina namjerava sistematski posjećivati aktivne kompanije na teritoriji Vareša kako bi uspostavila direktnu komunikaciju i prikupila informacije s namjerom identificiranja otvorenih pitanja, posebno onih koje priječe realizaciju zdravih poslovnih ideja. Identificirana pitanja će se dalje upućivati, na razmatranje, nadležnim tijelima Općine, ali i drugim institucijama u Saradničkoj mreži, zavisno od njihovih nadležnosti. Ovim aktivnostima Općina će kontinuirano raditi na unapređenju poslovnog okruženja čineći ga atraktivnijim za održanje postojećih i privlačenje novih investicija.

Ove aktivnosti su dio Projekata privlačenja investicija i unapređenja poslovnog okruženja na lokalnom nivou (LIFE) koji provodi Međunarodna finansijska korporacija IFC uz podršku i saradnju sa Britanskom ambasadom.

Preuzeto s www.vares.info

EDIControl
TRD

Last modified on Ponedjeljak, 18 Lipanj 2018 07:23
Rate this item
(1 Vote)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 9502

Jučer 7986

Ovaj Tjedan 30795

Ovaj Mjesec 197450

Ukupno 13764602

Currently are 199 guests and no members online