Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Stipendiranje učenika koji se obrazuju za deficitarna zanimanja

19 Kol 2018
2351 times


Na temelju točke IV Odluke o usvajanju Programa utroška sredstava s kriterijima raspodjele sredstava Tekućih transfera utvrđenih

Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2018. godinu Federalnom ministarstvu razvoja, poduzetništva i obrta ("Službene novine Federacije BiH", broj: 23/18) i člana 5. Pravilnika o postupcima u provođenju programa razvoja male privrede ("Službene novine Federacije BiH", br: 50/13, 55/13 i 86/13), Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta raspisuje

JAVNI NATJEČAJ
ZA ODABIR KORISNIKA GRANT SREDSTAVA TEKUĆIH TRANSFERA
ZA 2018. GODINU  po
Projektu - Stipendiranje učenika koji se obrazuju za deficitarna zanimanja   


I  PREDMET NATJEČAJA

Predmet Javnog natječaja je prikupljanje prijava za odabir korisnika sredstava Tekućih transfera-grant po Projektu - Stipendiranje učenika koji se obrazuju za deficitarna zanimanja, utvrđenih u razdjelu 50. Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2018. godinu Federalnom ministarstvu razvoja, poduzetništva i obrta ("Službene novine Federacije BiH", broj 5/18).
           
II  CILJEVI PROJEKTA, KRITERIJI I KORISNICI SREDSTAVA

Ciljevi projekta:
Stimuliranje učenika da se obrazuju za obavljanje djelatnosti deficitarnih zanimanja.
Kriteriji za izbor korisnika sredstava:
Imovinsko stanje učenika; uspjeh u prethodnoj godini školovanja; dosadašnji poticaji od strane Ministarstva.
Korisnici sredstava:
Učenici koji će se u školskoj 2018./2019. godini školovati u srednjim stručnim školama za deficitarna zanimanja.
Popis deficitarnih zanimanja utvrđuje odlukom svaka jedinica lokalne uprave posebno i odluka mora biti objavljena u službenom glasilu jedinice lokalne uprave.

III PRAVO SUDJELOVANJA

    Pravo sudjelovanja u ovom natječaju imaju učenici koji se obrazuju za deficitarna zanimanja.

NAPOMENA:
    Učenici koji do završetka ovog natječaja nisu izvršili svoje ranije preuzete obveze po osnovu korištenja poticajnih sredstava ovog ministarstva, nemaju pravo sudjelovanja u ovom natječaju, odnosno njihove prijave se neće uzeti u razmatranje.

IV SADRŽAJ PRIJAVE ZA SUDJELOVANJE U JAVNOM NATJEČAJU
    Podnositelji prijava pripremaju prijave u skladu sa Smjernicama za podnositelje prijava po ovom projektu.
Smjernice za podnositelje prijava i sva potrebna dokumentacija po ovom projektu mogu se preuzeti na internet stranici Ministarstva www.fmrpo.gov.ba

V. EVALUACIJA I ODABIR KORISNIKA
    Evaluacija i odabir korisnika će se vršiti u skladu sa kriterijima i procedurom utvrđenim Smjernicama za podnositelje prijava.
Nakon obrade prispjelih prijava Ministarstvo će objaviti rezultate Javnog natječaja u "Službenim novinama Federacije BiH" i na internet stranici Ministarstva.

VI NAČIN PODNOŠENJA PRIJAVE
    Prijave sa odgovarajućom dokumentacijom iz poglavlja IV, šalju se preporučeno poštom u zapečaćenim kuvertama na adresu:
Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta
dr. Ante Starčevića bb (Hotel "Ero") 88000 Mostar,
sa naznakom:
Ne otvarati–po Javnom natječaju za Projekt stipendiranje učenika koji se obrazuju za deficitarna zanimanja

Na poleđini koverte obvezno navesti:
-    ime podnositelja prijave;
-    adresu i kontakt telefon:

Rok za dostavu prijava je 30 dana od dana objavljivanja Javnog natječaja u "Službenim novinama Federacije BiH", odnosno do 14.09. 2018. godine (petak).

Neblagovremene, nepotpune, neuredne i prijave koje nemaju sve sadržajne elemente bit će odbačene i neće biti predmet daljeg razmatranja.
U postupku ovog javnog natječaja Ministarstvo ne snosi nikakve troškove sudionicima u natječaju te zadržava pravo da u slučaju opravdanosti poništi ovaj javni natječaj. Prispjela dokumentacija se neće vraćati.

VIII OSTALE ODREDBE
    Sa podnositeljima prihvaćenih prijava Ministarstvo zaključuje ugovore, kojima će se definirati međusobna prava i obaveze ugovornih strana.
Podnositelji prijava čije se prijave odbace, mogu uložiti prigovor Ministarstvu u roku od osam dana od dana objave rezultata Javnog natječaja u "Službenim novinama Federacije BiH", radi provjere činjenica i objektivnosti ocjene ponude.
Sve dodatne informacije vezane za ovaj javni natječaj mogu se dobiti na brojeve telefona: svakim radnim danom 036/449-602, 036/449-140,  036/449-135 i 036/449-139 u vremenu od 10-14 sati kao i na web stranici ministarstva www.fmrpo.gov.ba.

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 1997

Jučer 8185

Ovaj Tjedan 29069

Ovaj Mjesec 189132

Ukupno 13973576

Currently are 114 guests and no members online