Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Održana osma sjednica Općinskog stožera CZ

20 Tra 2020
2024 times

Danas, 20.04.2020. održana je osma sjednica Općinskog štaba/stožera CZ. Na sjednici je razmatrana trenutna situacija,

provođenje propisanih mjera, dezinfekcija objekata i javnih površina, stanje zaštitne opreme i druga tekuća pitanja.

Zaključeno je da se svijest građana o korištenju zaštitne opreme kao što su maske i rukavice popravila i da sada velika većina ljudi koristi zaštitne maske što nije bio slučaj prije. Oprema za zaštitu stalno pristiže i raspoređuje se prema potrebama.

Što se tiče dezinfekcije, JKP će redovno obilaziti sve mjesne zajednice i vršiti dezinfekciju, a stanovnike mole za maksimalnu saradnju jer je to u interesu prvenstveno stanovnika tih mjesnih zajednica.
Na današnjem sastanku donesene su naredbe vezane za Vareš stan, za formiranje kriznih štabova po mjesnim zajednicama i za trgovačke objekte te preporuka vezana za dezinfekciju mjesnih zajednica.

Naređuje se predsjednicima mjesnih zajednica da u roku od 7 dana dostave Odluku o formiranju kriznih štabova/stožera u svojim mjesnim zajednicama. Krizni štabovi/stožeri su dužni voditi zapisnike sa sastanaka.

Naređuje se Kriznim štabovima/stožerima svih mjesnih zajednica da prate kretanje stanovništva na svom području, a posebno osoba koja dolaze iz drugih područja BiH.
 
O osobama iz točke 2. ove Naredbe Krizni štabovi/stožeri mjesnih zajednica dužni su voditi evidenciju.

O poduzetim radnjama iz ove Naredbe Krizni štabovi/stožeri su dužni tjedno izvještavati Štab/stožer civilne zaštite Općine Vareš. Izvještavanje se vrši telefonski, elektronski (e-mail) ili pisanim putem.

Naređuje se J.P. Vareš–stan  d.o.o. Vareš, da kontinuirano vrši dezinfekciju liftova i elektro prekidača u stubištu stambenih zgrada.

J.P. Vareš-stan d.o.o. Vareš  dužno je Štabu/stožeru civilne zaštite Općine Vareš, tjedno dostaviti Izvještaj o izvršenim poslovima iz tačke 1. ove Naredbe

Preporučuje se UNICREDIT BANK DD, POSLOVNICA VAREŠ da u skladu sa svojim mogućnostima produži radno vrijeme od 08,00 sati do13,00 sati, te da osposobi oba šaltera za rad kako bi se smanjili redovi pred bankom i ubrzao protok klijenata.
Preporučuje se obavezno poštivanje higijensko epidemioloških mjera, osiguranje protoka kupaca na način da se omogući potrebna socijalna distanca od najmanje 1,5 m između osoba.

Naredbe i preporuke možete preuzeti u prilogu.

Preuzeto s vares.info.

Last modified on Utorak, 21 Travanj 2020 07:24
Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 6045

Jučer 7986

Ovaj Tjedan 27338

Ovaj Mjesec 193993

Ukupno 13761145

Currently are 263 guests and no members online