Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Uputa o organizaciji nastave u novoj školskoj godini resornog Ministarstva ZDK

28 Kol 2020
909 times

Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona svim osnovnim i srednjim školama poslalo je

uputu o organizaciji odgojno-obrazovnog procesa u školskoj 2020./2021. godini. Školska godina počinje 08. rujna/septembra, s tim da će učenici sukcesivno ulaziti u školske klupe. Za učenike koji ostanu kući će se nastava izvoditi online.

Uputom su propisani način prijema učenika prvih razreda osnovne i srednje škole, podjela u skupine, modeli organizacije nastave po razredima, postupanje s učenicima s kroničnim oboljenjima i teškoćama u razvoju, način organizacije produženog i/ili cjelodnevnog boravka u školi, kao i organizacija i provođenje ostalih aktivnosti u školama.

Važno je napomenuti da učenici s kroničnim oboljenjima i učenici koji u zajedničkom domaćinstvu imaju osobe s kroničnim oboljenjima ili druge osobe iz rizičnih skupina, nisu u obvezi pohađati redovitu nastavu u školi. Nastavnici će učenicima neposredno po završetku nastave, dostaviti materijale s uputama za samostalno učenje elektronskim putem.

Učenici s teškoćama u razvoju nisu u obvezi pohađati redovitu nastavu u školi. Škole će tim učenicima, u suardnji s roditeljima i starateljima, dostavljati nastavne materijale i upute za usvajanje nastavnih sadržaja.

Roditelj ili staratelj učenika koji usljed navedenih okolnosti ne može pohađati redovitu nastavu u školi, dužan je najkasnije do ponedjeljka 31.08.2020. godine dostaviti školi pismenu izjavu da učenik ne može pohađati redovitu nastavu u školi i d amu je potrebno dostavljati nastavne materijale u elektronskoj formi. Pismenom izjavom u tom smislu smatra se izjava dostavljena putem e maila ili poštom na adresu škole.

Uputa sadrži i procedure za rad odgojno-obrazovnih ustanova s vodičem za unaprjeđenje biosigurnosti u kontekstu virusa COVID-19, koje je pripremio Institut za zdravlje i sigurnost hrane u Zenici, a donosimo je u prilogu.

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 7590

Jučer 7978

Ovaj Tjedan 41895

Ovaj Mjesec 132304

Ukupno 13916748

Currently are 248 guests and no members online