Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Održana predstava „Krojcerova sonata“

30 Kol 2021
1150 times

U Radničkom domu u subotu, 28.08.2021. godine u okviru 4. VAART festivala održana

je predstava „Krojcerova sonata“. Akademski glumac Vlado Kerošević vjerno je prikazao ovo djelo malobrojnoj vareškoj publici.

 „Predstava nije lagana za praćenje, ovo je jedna klasična monodrama ,drama jednog čovjeka, čovjeka koji je po svojoj vokaciji zločinac, počinio je zločin ali ne može da živi, a da o tome ne priča. Dakle, ovo je zločin i kazna ali ne Dostojevskog nego od Tolstoja“, rekao je glumac Vlado Kerošević i nastavio. 

„Nema smisla baviti se umjetnošću ako ta umjetnost ne konotira sa sadašnjošću jer mi živimo i stvaramo bez obzira što je Tolstoj živio dva vijeka prije nas. On je napisao nešto što se nas tiče, s druge strane, u ono vrijeme kada je on pisao u Rusiji je bio veliki jeres. On je radi ove svoje pripovjesti, poluroman i bio izopćen iz pravoslavne crkve. Ovaj tekst je bio u Americi na određen način stavljen na ignore upravo radi toga što je dirao u neke teme koje su bile tabu za to doba i u to vrijeme. Naravno, i mi danas imamo tabu teme, i mi danas živimo u vremenu ogromnih tabua jer čovjek se ne može tabua osloboditi“, istakao je Vlado u svom osvrtu na današnje doba.  

Na kraju je izraženo žaljenje zbog slabe posjećenosti ali i obećanje da će sljedeći dolazak bit u puno boljem ozračju i sa puno više publike. 

 

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 9226

Jučer 7978

Ovaj Tjedan 43531

Ovaj Mjesec 133940

Ukupno 13918384

Currently are 222 guests and no members online