Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

ZAVRŠEN PROJEKT ZA DRAGOVOLJCE I VETERANE HVO-a ZDK

13 Sij 2022
1712 times

Savez udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HVO-a Ze-Do kantona je upravo

završio projekt pod nazivom „Poticaj dragovoljcima i veteranima HVO-a u Zeničko-dobojskom kantonu/županiji“. Projektom je obuhvaćeno 14 članova ove populacije iz Maglaja, Vareša, Usore, Tešnja, Zavidovića, Zenice i Žepča.

Ukupna vrijednost Projekta je cca 60.000 KM. Vlada Republike Hrvatske, putem Javnog poziva Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH, je donirala 200.000 kuna (cca 50.6000 KM), a Ministarstvo za boračka /braniteljska pitanja Ze-Do kantona je podržalo ovaj Projekt sa iznosom od 5.000 KM. Ostali dio novaca je osiguran iz vlastitih sredstava Saveza.

U skladu sa dostavljenim  prijedlozima općinskih udruga dragovoljaca i veterana iz ZDK kupljeni su brojni motokultivatori, freza i prikolica za traktor, skela i alat za grđevinske radnike, atomizer za prskanje voća i vinove loze, auto dizalica i alat za automehaničara i dr., a sve u cilju poboljšanja uvjeta života članova ove populacije.

- Vrlo emotivno je bilo vršiti isporuku nabavljene opreme i mehanizacije našim članovima jer su kod mnogih potekle i suze radosnice budući da većina njih nikada nije dobila neku donaciju. Osim socijalnog programa za naše članove, među kojima su i povratnici, a neki su bili i ratni zatočenici, ovim Projektom smo  pomogli i nekim našim članovima koji planiraju otvoriti i obrte te pokrenuti vlastiti biznis. Imajući u vidu da je većina naših članova u starijoj životnoj dobi i da vrlo teško mogu naći uposlenje, a da su još premladi za mirovinu, ova pomoć će im jako puno značiti. Stoga, veliko hvala Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan RH i Vladi Republike Hrvatske koji su nam ukazali ovo povjerenje i podržali naš Projekt. Hvala i našem Ministarstvu za branitelje ZDK, brojnim medijima koji su nas pratili u realizaciji ali i našem voditelju cijelog projekta gosp. Marinku Kelaviću.

Naš Savez će i dalje nastaviti sa ovakvim i sličnim projektima jer smatram da je ova populacija iznijela najteži teret rata i  da je danas, vrlo često i nepravedno, zapostavljena od društva- rekao je Stanko Knežević, predsjednik Saveza udruga.

MTK
atomizer
tv-izjave

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 5188

Jučer 11162

Ovaj Tjedan 37643

Ovaj Mjesec 204298

Ukupno 13771450

Currently are 117 guests and no members online