Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Održana Javna rasprava o Nacrtu Odluke o utvrđivanju površina za parkiranje motornih vozila

02 Velj 2022
1120 times

U dvorani Općine Vareš, 01.02.2022. godine održana je Javna rasprava o Nacrtu Odluke o utvrđivanju površina za parkiranje motornih vozila

koje je donijelo Općinsko vijeće Vareš na svojoj 10. sjednici održanoj 30.11.2021. godine. Na javnu raspravu se odazvao veći broj građana koji su o svim prijedlozima raspravljali i iznijeli mišljenja o istim. 

Prisutne je pozdravio pomoćnik načelnika za prostorno uređenje, urbanizam gospodarstvo  i financije Ermin Musa i ukratko obrazložio navedene prijedloge. Tijekom rasprave govorilo se gotovo o svim ulicama i mogućnostima parkiranja motornih vozila. Izdvajamo neka od pitanja i prijedloga o kojima se raspravaljalo:

Što je sa prostorom ispred zgrada “E-blok” i parkiranjem ispred njih? Parkiranje na parkingu “Korovinjići” odnosno prilaz istom i označavanje horizontalnom i vertikalnom signalizacijom? Parking prostor iznad zgrada K4 do K8? Parkiranje u ulici Put mira i prostoru ispod džamije (čiji je prostor)? Parking prostor kod C-bloka i garažama kod ovih zgrada? Čiji će parking prostor bit kod “Kapitalne” i tko će se moći parkirati?

Dosta rasprave bilo je oko parkiranja motornih vozila na igralištu kod Osnovne škole u Varešu i kako riješiti isto. Pored ovih pitanja raspravljalo se o službenim vozilima i mjestima na koja se mogu parkirati ta vozila. 

Kada je Vareš Majdan u pitanju, raspravljalo se o mjestima koja su predviđena ali su dati prijedlozi što da se još uvrsti u prijedloge. Istaknut je problem parkiranja u Ćamilovom potoku i kako ga riješiti. 

Ponovljen je problem parkiranja autobusa kod Općine i prostora gdje se mogu parkirati teretna motorna vozila. Uz sve ove prijedloge dosta se raspraljalo o zakonskim propisima koji se primjenjuju i na koji način. 

Generalni zaključak nakon rasprave je da se sve pokrenulo s mrtve točke, ta da će se dosta stvari razjasniti nakon donošenja Prostornog plana Vareša koji je u izradi. 

Svi sudionici rasprave zamoljeni su da svoje prijedloge dostave pismenim putem do petka 04.01.2022. godine kako bi komisija koja je zadužena za ovu problematiku mogla o svim prijdlozima raspraviti i dostaviti Općinskom vijeću na usvajanje. 

IMG1760-JRParkiranje
IMG1759-JRParkiranje
IMG1758-JRParkiranje

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 7440

Jučer 6946

Ovaj Tjedan 26327

Ovaj Mjesec 186390

Ukupno 13970834

Currently are 157 guests and no members online