Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Dramska sekcija Male škole na 16. Festivalu dječjeg teatra u Gračanici

11 Tra 2016
1453 times

11. i 12. svibnja 2013. godine održan je 16. Festival dječjeg teatra  BiH u Gračanici koji u partnerstvu organiziraju Centar za dramski odgoj iz Mostara i

Bosanski kulturni centar iz Gračanice. Festival je okupio četrnaest predstava u kojima su glumci djeca iz svih krajeva Bosne i Hercegovine, među kojima je bila i dramska skupina iz Male škole u Varešu s predstavom Ljubav će vas vratiti vašoj kući. Predstave su se izvodile u Bosanskom kulturnom centru u Gračanici, a sve ih je pratio dječji i stručni žiri.
Budući da su djeca iz dramske radionice Male škole u Varešu imala svoj termin za nastup u subotu, 11. svibnja u 14  sati, krenula su na put za Gračanicu već u 7 sati u pratnji s. Jele i s. Snježane te učiteljice Borke Grgić. Svi su bili vrlo dobro raspoloženi, sretni i pomalo uzbuđeni zbog nastupa koji ih je čekao. U Gračanici su nas domaćini vrlo lijepo dočekali i ugostili. Nakon osvježenja i upoznavanja s prostorom i scenom, djeca su se odmah prihvatila posla i iskoristila vrijeme i slobodnu pozornicu za zadnju probu pred nastup. U 13 sati je bilo otvorenje festivala na kojem su uz pozdravni govor nastupili mladi iz paralelnog odjela glazbene škole u Gračanici. Skupina djece iz Vareša je pogledala prvu predstavu, zatim imala nastup, a nakon pauze za ručak koji su ponudili organizatori, pogledala još jednu predstavu te se zaputila nazad u Vareš.
Za djecu je ovo bio poseban i vrlo obogaćujući dan. Bio je ispunjen novim iskustvima na području dramskog odgoja i kulture, novim susretima s kolegama i kolegicama iz drugih gradova, ali i željom da daju sve od sebe i pokažu se u najboljem svjetlu. Nakon izvedene predstave su bili jako zadovoljni, a uživali su i u drugim i drugačijim predstavama. Vratili su se kući puni lijepih dojmova, a ovaj im je događaj bio veliki poticaj za daljnji angažman na ovom području. (tekst i foto preuzeti sa www.malaskola.org )

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 4779

Jučer 6946

Ovaj Tjedan 23666

Ovaj Mjesec 183729

Ukupno 13968173

Currently are 95 guests and no members online