Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Uvođenje izvođača na izgradnju područne škole Kokoščići

26 Svi 2022
1127 times

Dana 23.05.2022. godine u kabinetu načelnika općine Vareš je potpisan Ugovor o izvođenju radova

na izgradnji područne škole u MZ Kokoščići, između TDBB-( Unija općina Turskog Svijeta), općine Vareš i izvođača radova na ovom projektu firme „LANIS“ d.o.o. Zenica.

Inicijativu za ovaj projekt je pokrenuo općinski vijećnik Šaban Ibrišimović u 2021. godini, koji je osigurao financiranje ovog projekta preko  većinskog investitora iz R Turske -TDBB, dok su sufinancijeri u ovom projektu ministarstvo obrazovanja vlade ZDK i općina Vareš. Temelje ovog objekta je investiralo navedeno ministarstvo, a nadzemni dio objekta financiraju TDBB  sa bratskim općinama i članicama Unije iz R Turske sa ukupno 40.000 EURA, a  sa 10.490 EURA općina Vareš.

Rok za izvođenje radova je 75 radnih dana, glede izjave glavnog menadžera izvođača Sanela Ibrića, ovi radovi trajati će daleko kraći period, jer dinamika radova će ići daleko brže, obzirom na sve parametre koji prate gradnju jednog ovakvog objekta, klimatski uvjeti, pristupačnost lokaciji gradnje, pripremljenost i svi drugi imovinsko pravni zahtjevi u vezi sa projektom.

Današnjim svečanim uvođenjem izvođača radova na ovom objektu je počelo odbrojavanje roka završetka radova, a cilj je kako navedoše svi sudionici današnjeg protokola na lokaciji projekta, da u novoj školskoj godini u devetom mjesecu tekuće godine, učenici ove MZ sjednu u nove školske klupe novoizgrađene područne škole.

Ovom svečanom činu uvođenja izvođača radova na navedeni projekt  su prisustvovali načelnik općine Vareš Zdravko Marošević sa svojim suradnicima, predstavnik izvođača radova glavni menadžer Sanel Ibrić sa suradnicima, glavni nadzorni organ na ovom projektu ministarstva obrazovanja vlade ZDK Sabina Hodžić, inicijator projekta i koordinator između turskog investitora i partnera u projektu Šaban Ibrišimović, direktor OŠ Vareš Majdan Nehrudin Muftić, kome područno i pripada ova buduća odgojno obrazovna ustanova, predsjednik MZ Kokoščići Samir Zazan sa svojim suradnicma....

Kompletan događaj uljepšali su učenici područne, sada još uvijek improvizirane škole na Kokoščićima sa svojim učiteljem i naravno aktiv žena ove MZ.

Tekst i foto Šaban Ibrišimović

Last modified on Četvrtak, 26 Svi 2022 17:28
Rate this item
(1 Vote)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 7605

Jučer 7978

Ovaj Tjedan 41910

Ovaj Mjesec 132319

Ukupno 13916763

Currently are 244 guests and no members online